Dag 19: En de Lekkerste Kerstgroente is....

Beste [[naam]],

Dank voor het stemmen! Hieronder zie je de uitslag van de groente verkiezing. Vanaf nu hoeft niemand meer traditioneel het vlees centraal te stellen tijdens het kerstdiner maar gaan we uit van groente! Gefeliciteerd!

Lekkerste Kerstgroente: Pompoen voortaan centraal bij kerstmenu

De kalkoen of rollade is vervangen. Voortaan neemt de pompoen de centrale plaats in bij het kerstdiner. Met ruim 23% van de stemmen versloeg deze groente onder andere de nummer twee, spruiten en de nummer drie, witlof.
Wij gingen samen met jou op zoek naar de Lekkerste Kerstgroente, omdat de vleesgerechten die nu nog vaak bij de kerstmenu's centraal staan achterhaald zijn. Groenten zijn veel veelzijdiger en verdienen het om in het middelpunt te staan. Groenten passen ook veel meer bij Kerst als het feest van vrede, want anders dan vlees zijn groenten goed voor alle mensen, de aarde en natuurlijk ook de dieren. Wil jij de pompoen ook centraal zetten tijdens jouw kerstdiner? Bekijk dan onze pompoenrecepten of wacht nog even het hoofdgerecht van morgen af.


Gourmet: Griekse halloumiburger met spinazie en munt

Maak deze heerlijke veggieburger van halloumi uit het kookboek "Veggieburgers, balletjes en broodbeleg".*

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 300 g geschilde aardappelen
  • 50 g verse spinazie, grofgehakt
  • 100 g halloumi, grofgeraspt
  • 100 g paneermeel (of glutenvrij paneermeel)
  • 2 koffielepels gedroogde munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee
  • 1 ei
  • Peper en zout

 

Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen.
  2. Prak de aardappelen tot puree (niet mixen!) en kruid ze met peper.
  3. Roer de spinazie, de halloumi, het paneermeel, de munt en het ei door de aardappelpuree.
  4. Verdeel het mengsel in 6 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vormen.
  5. Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.

TIP: Je kunt halloumi ook grillen en tussen een broodje leggen, bijvoorbeeld met wat pesto en aubergine bij.

*Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Miki Duerinck en Kristin Leybaert, toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.
Fotograaf: Heikki Verdurme


Adventsmail gemist?

Heb je een adventsmail gemist? Lees alsnog de adventsmail van: