Dag 20: Hoofdgerecht met Lekkerste KerstgroenteBeste [[naam]],De afgelopen dagen heb je de adventsmailtjes doorgenomen en ben je in gedachten al bezig met het kerstdiner. Mocht je er toch nog niet uit zijn wat je gaat maken, weet dan dat we op de website ook nog veel recepten hebben staan. Misschien vind je daar wat je zoekt, voor nu of later. Ook in deze mail nog een nieuw hoofdgerecht met de Lekkerste Kerstgroente en een lekker bijgerecht! |
Hoofdgerecht: Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijst
Dit recept is gebaseerd op één van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon meesterlijk uit. Ingrediëntenvoor 6 personen
Bereiden30 minuten en 2 uur in de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4. Voedingswaarde info
Calorieën 300 kcal, Vet 8,9 g, Verzadigd vet 1,3 g, Eiwit 5,1 g, Koolhydraten 51,1 g, Suikers 22,2 g, Zout 1,2 g, Vezels 6,5 g Variërem met gangen
Dit zalige pompoenrecept is ook heerlijk als bijgerecht voor ongeveer 10 tot 12 personen. |
Bijgerecht: Geroosterde Hollandse knolgroentenVeelzijdige ovengegrilde groenten!Zoek je naar ultieme comfort food recepten? Ovengegrilde groenten vervelen nooit. In de hoofdrol: de Hollandse knol. Gezond en met bite!Jacinta's Vegacademy kooktips
IngrediëntenVoor 4 personen
BereidingBereidingstijd: 90 minutenVerwarm de de oven voor op 200 °C of gasovenstand 6. Schil de groenten en snijd grotere exemplaren in de lengte doormidden. Breek de bol knoflook in losse tenen, laat ze heel en plet ze een beetje met de palm van je hand of met het lemmet van een koksmes. Breng een pan water aan de kook, waar alle groenten in passen. Laat aardappelen en wortels 5 minuten koken, doe de pastinaken erbij en laat 4 minuten meekoken. Giet af en laat in een vergiet uitlekken en droog wasemen. Haal de wortelen en pastinaken uit het vergiet en zet opzij. Hussel de (zoete)aardappelen door even flink met het vergiet te schudden – het is heel belangrijk om ze op deze manier op te ruwen, zodat ze straks, na het bakken een lekker bros laagje hebben. Zet een grote braadslee of koekenpan op matig vuur en doe er een paar scheuten olijfolie in. Doe de knoflook en de rozemarijn erbij en leg ook de groenten in de braadslee. Strooi er een flinke snuf zout en peper op en hussel goed. Spreid uit in een gelijkmatige –enkele- laag – dit is heel belangrijk omdat je het gerecht wilt braden en bakken en niet stomen. Zet ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, of tot alles goudbruin en krokant is. Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/ |