Chili à la Langste Vegetarische Tafel
Mexicaans smullen
Eén van de grote evenenementen die De Vegetariërsbond al jaren organiseert is De Langste Vegetarische Tafel. In samenwerking met tal van vrijwilligers en één chefkok die niet zijn hand omdraait om voor bijna 2000 (!) mensen vegetarisch te koken! Chef-kok Erik Wildschut van Vekologisch verrast ons ieder jaar weer. Geniet thuis na met de recepten, verras je niet-vegetarische gasten en laat ze kennismaken met de verrukkelijke vegetarische keuken.
Vegacademy kooktip Jacinta:
"In mijn 'Smokey Chili'-recept in kookboek De Snelle Vegetariër voeg ik altijd een half kopje espressokoffie toe. Het geeft je gerecht net wat meer 'diepte' en je gasten zullen verbaasd staan als je vertelt wat er in zit. Ook de juiste kruiderij is onmisbaar. In m'n kookboek heb ik een hoofdstuk ingeruimd om zelf je kruidenmengsels te maken."Ingrediënten
Voor 2 personen
- 80gr. zwarte bonen (nacht van te voren in de week) of blik ong. 400 ml
- 80gr. Tivall gehakt
- 50gr. ui
- 50gr. witte kool
- 50gr wortel
- 50gr. groene paprika
- 1/2 verse ananas of blikje
- 120ml tomatenpuree
- 2 eetl. paprikapoeder of naar smaak
- snufje chilipoeder (let op: snel te heet)
- zout
- zonnebloemolie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Kook de voorgeweekte bonen in ruim water in een uur gaar. Snipper de ui en snijd de kool in dunne repen en daarna doormidden. Snijd de rest van de groenten in blokjes.Verhit de olie in een pan met dikke bodem -of braadpan- en fruit de uitjes en witte kool. Als de ui glazig gaat zien de wortel toevoegen. Roerbak op niet te hoog vuur een minuut en voeg dan de paprika, ananas met sap, Tivall gehakt, tomatenpuree en de bonen toe, eventueel samen met een klein scheutje water. Voeg kruiden en zout naar smaak toe. Het geheel omscheppen en even laten pruttelen. Lekker in een wrap!
Gourmand World Cookbook Award winnaar! >> Koop in onze webshop!
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl
Kijk ook eens naar
- Hongaarse groente stoofpot
- Stroganoff van champignon en seitan
- Bulgursalade met romige dille dressing
- Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Quinoa salade
- Groenteschotel
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Humus
- Bietensalade
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.