Dadel Walnoot Koek

Dadel Walnoot KoekHeerlijke gezonde dadel walnoot koek.

Ingrediënten

Voor 9 personen

Voor 8 a 10 porties:
  • 4 volle eetlepels rozijnen
  • 10 dadels, zonder pit, gehakt
  • 4 eetlepels oerzoet (suiker)
  • 1,5 deciliter water
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram gebuild meel
  • 1 afgestreken eetlepel bakpoeder
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 10 walnoten

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een boterkoekvorm of springvorm en bestuif met meel.
Doe de rozijnen, dadels, oerzoet, water en roomboter in een pannetje, breng dit aan de kook en laat het wat afkoelen.
Vermeng het meel met de bakpoeder, nootmuskaat en ei. Hak de walnoten grof. Meng alle ingrediënten door elkaar en vul de vorm.
Bak de koek gaar in 40-45 minuten en laat deze 15 minuten in de vorm afkoelen. De koek blijft een beetje plat, maar moet niet droog of vast zijn.

Voor een luxe variant: gebruik 1,5 deciliter kokosmelk in plaats van water. Of 2 deciliter crème fraîche in plaats van de roomboter en het water.
Dadel-walnootkoek is een recept uit het gezinskookboek De Kleine Vegetariër van Antoinette Hertsenberg en Marion Pluimes.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.