Spinazie en cottage-cheese taartje

met tomaten salsa

Spinazie en cottage-cheese taartjeDit hartige taartje geeft je een gevoel dat je iets hebt te vieren! Eet het samen met de tomaten salsa voor een frisse en pittige bite. Twee eenvoudige recepten die samen een zalige combinatie vormen.

Vegacademy kooktips van Melanie:
  • Vervang de diepvriesspinazie met verse spinazie van Nederlandse bodem. Deze seizoen groente  is te verkrijgen vanaf maart tot en met oktober.
  • Dit hartige taartje kan zowel warm als koud  worden gegeten.
  • Heerlijk met pijnboompitjes als topping.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de spinazie en cottage-cheese taartje:
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 225 gr. diepvriesspinazie
  • 225 gr. cottage-cheese (kaas is niet altijd vegetarisch gestremd, kijk voor een lijst met vegetarische gestremde kaas, waaronder Parmezaan en cottage-cheese bij Vegatopia)
  • 2 eieren
  • 60 gr. geraspte Parmezaan
  • zout en peper
  • Optioneel: 2-3 eetlepels (zure) room

Voor de tomatensalsa:
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • peper, zout
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

Bereidingstijd: meer dan 90 minuten

Deze zijn 2 eenvoudige recepten die samen een zalige combinatie vormen.

Spinazie en cottage-cheese taartje:
Laat de spinazie van tevoren in een vergiet ontdooien en knijp er zoveel mogelijk water uit. Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed je taartvorm met bakpapier en daarna met het (ontdooide) bladerdeeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bladerdeegbodem.



Klop de eieren met de room los, voeg de spinazie toe, samen met de Parmezaan, cottage-cheese, peper en zout. Meng en proef of het mengsel goed op smaak is.
Verdeel deze vulling over de taartbodem en strijk goed uit.


Bak de spinazietaart op 180 graden in ongeveer 40 minuten tot de vulling gestold is.

Je kunt ook kleine driehoekjes maken. Plaats hiervoor een ontdooide plak bladerdeeg op een vel bakpapier of een snijplank en zet in één van de hoeken een stevige lepel van het spinaziemengsel. Let erop dat geen vulling op de rand komt. Vouw dubbel, druk goed dicht en bestrijk de bovenkant evt. met nog een beetje ei of koffiemelk. Dit geeft het pakje een mooi goudgele glans tijdens het bakken.
Bak ook dit pakketje in circa 40 minuten gaar bij 180 graden.

Tomatensalsa

Snijd de tomaten in blokjes, schil en snipper de ui, verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika daarna in blokjes, hak de peterselie fijn, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd fijn. Doe de tomaat, ui, paprika, peterselie en chilipeper in een kom.

Maak in een andere kom een dressing van fijngesneden knoflook, oregano, paprikapoeder, olijfolie, wijnazijn, citroensap, peper en zout. Meng de dressing door het tomatenmengsel. En smullen maar!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

De foto's zijn gemaakt door: Melanie Wagner

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.