Tomatensalsa a la Langste Vegetarische Tafel

Mexicaans bijgerecht

Tomatensalsa a la Langste Vegetarische TafelEen fris-zoete tomatensalade die werkelijk overal bij past. De rode ui maakt het lekker pittig. Vekologisch cateraar Erik Wildschut maakt 'm net even specialer door toevoeging van appeldiksap.

Dit recept past goed bij Chili á la Langste Vegetarische Tafel

Vegacademy kooktip:

Deze salsa is lekker zoet door de appeldiksap. Eventueel kun je ook appelstroop door je dressing kloppen. Houd een verhouding 3 tot 1 olie en azijn aan, dus op drie dessertlepels olie voeg je 1 dessertlepel azijn of limoensap toe.

Foto: Melanie Wagner

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 120gr. tomaat
  • 25gr. rode ui
  • flinke scheut appeldiksap
  • scheut zonnebloem olie
  • zout en evt. een beetje chilipoeder


     

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Snipper de rode ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg een scheut appeldiksap toe, samen met een beetje olie, klein beetje azijn en een snufje zout naar smaak.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.