Tomatensalsa a la Langste Vegetarische Tafel
Mexicaans bijgerecht
Een fris-zoete tomatensalade die werkelijk overal bij past. De rode ui maakt het lekker pittig. Vekologisch cateraar Erik Wildschut maakt 'm net even specialer door toevoeging van appeldiksap.
Dit recept past goed bij Chili á la Langste Vegetarische Tafel
Foto: Melanie Wagner
Dit recept past goed bij Chili á la Langste Vegetarische Tafel
Vegacademy kooktip:
Deze salsa is lekker zoet door de appeldiksap. Eventueel kun je ook appelstroop door je dressing kloppen. Houd een verhouding 3 tot 1 olie en azijn aan, dus op drie dessertlepels olie voeg je 1 dessertlepel azijn of limoensap toe.Foto: Melanie Wagner
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 120gr. tomaat
- 25gr. rode ui
- flinke scheut appeldiksap
- scheut zonnebloem olie
-
zout en evt. een beetje chilipoeder
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Snipper de rode ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg een scheut appeldiksap toe, samen met een beetje olie, klein beetje azijn en een snufje zout naar smaak.Kijk ook eens naar
- Hongaarse groente stoofpot
- Stroganoff van champignon en seitan
- Bulgursalade met romige dille dressing
- Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Quinoa salade
- Groenteschotel
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Humus
- Bietensalade
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.