Veggielover 3-minuten burger
Met Jacinta's Wonderaïoli!
Een vegan verrukkelijk feestje op je bord, deze dubbele megaburger met plantaardige knoflookmayo en knapperige kiemen. Leuk om eens te serveren op een feestje of als voorgerecht in mini-vorm met kleine broodjes.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
2 vleesvrije burgersplukje kiemen naar keuze (bv. broccolikiemen)
volkoren busbrood (rond brood)
ketchup
Voor de wonderaïoli:
100 ml sojamelk (let er goed op dat ‘ie echt ongezoet is!)
1 theel. (kruiden)zout
1 theel. mosterd
1 eetl. witte balsamico- of appelazijn of een kneepje citroensap
125 ml milde olijfolie
125 ml zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
Gemengde Italiaanse kruiden (optioneel, of kies voor 1 soort kruid, bijvoorbeeld basilicum, of oregano)
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Bak de burgers een minuutje in de pan.Doe alle ingrediënten voor de wonderaïoli in een hoge mengbeker en pureer met de staafmixer in 5 tot 10 seconden tot een romige, stevige massa. Proef en maak eventueel nog wat meer op smaak met wat extra zout, knoflook en/of kruiden.
Beleg een rondje brood om en om met wat ketchup, een burger, een dot wonderaïoli en wat kiemen en herhaal dit tot een mooi torentje.
Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.