Raapstelensalade met grapefruit
Raapstelen, kervel en venkel: voorbodes van het voorjaar!
Wist je dat raapstelen het jonge loof zijn van meiknolletjes? Deze heerlijk knapperige bladgroente heeft een lichtpittige smaak en past ideaal in een frisse salade.
Vegacademy tips: Kervel
- Het gebruikte kruid in dit recept is kervel. Naast een salade komt kervel ook goed tot zijn recht in een soep of kruidenboter.
- In kervel zit veel vitamine C en ijzer en het smaakt licht naar anijs. In het vroege voorjaar kun je kervel zaaien in je tuin of op je balkon.
Vegacademy tips: Kervel
- Het gebruikte kruid in dit recept is kervel. Naast een salade komt kervel ook goed tot zijn recht in een soep of kruidenboter.
- In kervel zit veel vitamine C en ijzer en het smaakt licht naar anijs. In het vroege voorjaar kun je kervel zaaien in je tuin of op je balkon.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- rijst, volkoren, 40 gram
- citroen, ¼
- olijfolie, ½ eetlepel
- kwark, 50 gram
- kervel, vers gehakt (houd minstens dubbele hoeveelheid van gedroogde aan) of gedroogd, 1 grote eetlepel
- appeldiksap, een scheutje
- peper en zout naar smaak
- pijnboompitten, een handjevol
- raapstelen, 100 gram
- venkel, 50 gram
- grapefruit, een halve
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Kook de rijst 30 minuten (indien je niet nog een kliekje had van gisteren).Pers ondertussen het sap uit de citroen. Meng olijfolie, kwark, kervel, citroensap, appeldiksap, peper en zout door elkaar en zet in de koelkast.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Was de raapstelen en snijd ze in stukjes. Snijd de venkel in flinterdunne schijfjes. Haal de partjes grapefruit uit elkaar.
Meng alle ingrediënten behalve de pijnboompitten door elkaar tot een salade met de helft van de kwark. Bestrooi de salade met de pijnboompitjes.
De rest van de kwark serveer je in een kommetje erbij. Ook lekker als smeersel op een sneetje geroosterd brood bij de salade.
Kijk ook eens naar
- Posteleinsalade
- Terrine van Ratatouille
- Gezonde eiwitrijke maaltijdsalade
- Jacinta's salade met watermeloen en feta
- Salade van witte kool, wortelen en appel
- Salade van zoete ui, sinaasappel en avocado
- Spinaziesalade met zongedroogde tomaatje
- Super SpruitjesSalade
- Zomerse salsa van avocado tomaat en mango
- Quinoa met venkel en witlof
- Quinoa salade
- Salade met chocola en geitenkaas
- Eiwitrijke pannenkoek met bosbiet en dille-gember
- Romige Nasi
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Spelt of andere granensalade
- Oranje salade
- Salade met quinoa, amandel en munt
- Freekehsalade
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Membrillo Quiche
- Heerlijke salade met warme gemengde bonen
- Salade van zeewierspaghetti met sesam-tahindressing
- Colour the World Rainbow
- Unicorn Bowl
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Snelle Kikkererwten Salade
- Arancini met romige spinazie
- Azteekse Bowl
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Thaise salade van papaja en wortel
- Gegrilde roodlof met spelt en granaatappel
- Heerlijke quinoa-salade met eetbare wilde planten-en-bloemen
- Oesterzwam-Shoarma
- Yoghurtbowl met harissakikkererwten + kakisalade
- LenteBurger
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Goed Gevulde Wraps
- Het AVG'tje
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Azteekse bowl van Copper branch
- Taco’s met zwarte bonen met limoen en chipotlepeper
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.