Vegetarische evenementen in de lift: Steeds meer, steeds groter

Vegetarische en plantaardige evenementen zitten erg in de lift. In vijf jaar zijn er uit het niets vier grote vegetarische evenementen opgekomen, terwijl er daarvoor nauwelijks grotere evenementen waren. De komende twee maanden worden twee hiervan georganiseerd. In het eerste weekend van oktober vindt voor de derde keer de Veggie Fair plaats, de grootste vegetarische beurs van Nederland. Een maand later is VegFestNL, een groot veganistisch evenement wat in haar tweede jaar in de Jaarbeurs zal zijn. “Vegetarische evenementen zijn booming. Steeds meer mensen zijn nieuwsgierig naar vegetarische en veganistische producten. Deze beurzen helpen mensen om vaker te kiezen voor plantaardig,” aldus Christine Burgemeester (directrice Vegetafel en organisatrice van deze twee evenementen).

Naast deze twee beurzen zijn er ook andere evenementen die steeds groter worden. Zo groeide de Langste Vegetarische Tafel van de Vegetariërsbond van 220 (2011) naar 1.900 bezoekers (2015) en heeft het plantaardige Viva las Vegas Foodfestival, dat begon als klein evenement op de VU, er na een Amsterdamse versie een zusje bij in Nijmegen. “Het is niet vreemd dat vegetarische food events zo populair zijn. Er is steeds meer interesse in minder vlees en vis eten en met de hype rond food truck festivals is lekker eten een trend in evenementenland. Wij zijn blij dat met deze evenementen steeds meer mensen kunnen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn,” aldus Floris de Graad (Vegetariërsbond, organisator van de Langste Vegetarische Tafel en partner van de Veggie Fair).

Veggie Fair en VegFestNL

De Veggie Fair vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 oktober op landgoed Zonheuvel in Doorn. De afgelopen jaren trok dit veggie lifestyle event duizenden bezoekers. Naast een productenmarkt, is er ook een programma met aandacht voor lekker eten, vegetarisch ondernemen, maar ook yoga en zelfs vegetarisch dierenvoer.

VegFestNL vindt plaats op 1 november in het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit 100% veganistische evenement vond vorig jaar in Amsterdam plaats, waar de locatie te klein bleek te zijn voor de honderden geïnteresseerde bezoekers.
donderdag 24 september 2015

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk