Vegetarische Restaurantweek stabiel lekker

De Vierde Vegetarische Restaurantweek liet wederom zien: lekker vegetarisch eten in een restaurant kan heel goed. Net geen 100 restaurants namen wederom deel aan deze week waarin lekker en voordelig vegetarisch eten centraal staat. Hiermee heeft de week zich gestabiliseerd als culinair evenement, ondanks de zware tijden voor de horeca. Wat wederom ook opviel was het aantal restaurants met een Michelinster dat deelnam (10 stuks). Dit onderstreept weer de stelling van veel topkoks: “een echte topkok herken je aan zijn vegetarische gerechten”.

Pop-up restaurants

Een doorn in het oog elk jaar is dat er plaatsen zijn waar men vegetarisch minder terecht kan. Aangezien een restaurant niet zomaar deel mag nemen aan de week, wilde we hier een alternatief bieden. Daarom hebben we in aanloop naar de Vegetarische Restaurantweek 4 pop-up restaurants geopend voor steeds 2 dagen. Men kon hierdoor smakelijk eten in de Bolwerksmolen in Deventer, de Oude Ambachtsschool in Apeldoorn, korenmolen 't Roode Hert in Alkmaar en atelier Windkracht 13 in Den Helder. Op elk van deze bijzondere locaties kon men genieten van een heerlijk en bijzonder menu samengesteld door een lokale kok of cateraar.
donderdag 6 november 2014

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk