Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Is product X vegetarisch?

Je kan op verschillende manieren erachter komen of een product (waarschijnlijk) vegetarisch is. Je kan hiervoor de volgende 5 stappen nemen:
  1. Kijk of het product het Vegetarisch Productkeurmerk (zie afbeelding rechts) heeft. Als het dit logo heeft, is het gegarandeerd vegetarisch.
  2. Kijk of het product is opgenomen in één van onze productrankings.
  3. Bekijk goed de ingrediëntenlijst. Zit er vlees, vis, gelatine, etc. in dan is het zeker niet vegetarisch. Daarnaast zijn sommige E-nummers niet-vegetarisch of mogelijk niet  vegetarisch (bekijk de lijst), zijn er andere ingrediënten die (meestal) niet vegetarisch zijn zoals dierlijke vetten, wei, worcestershiresaus en dierlijk stremsel.
  4. Let op vegetarische instinkers. Soms lijkt een ingrediënt onverdacht, maar kan het alsnog niet vegetarisch zijn (zo kan bijvoorbeeld aroma ook niet-vegetarisch zijn) of is er voor een product een hulpstof gebruikt die niet vegetarisch is, maar niet in de ingrediëntenlijst staat.
  5. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de producent. Vraag ze ook vooral om, als het product vegetarisch is, het Vegetarisch Productkeurmerk te nemen, zodat alle andere consumenten ook kunnen zien dat het product vegetarisch is.