Gelatine (snoepjes en toetjes)

In sommige snoepjes en toetjes, zoals drop en pudding, zit gelatine. Gelatine is een verdikkingsmiddel en maakt snoepjes en toetjes stevig. Het wordt onder andere gemaakt van bot en huid van koeien en varkens. Gelukkig zit het niet in alle snoepjes en toetjes, dus er blijft genoeg lekkers over! Er zijn namelijk ook vegetarische verdikkingsmiddelen, die worden bijvoorbeeld gemaakt van algen, boomschors of maïs(zetmeel).

 

Verpakkingencheck

snoepjes met en zonder gelatine Op de snoepverpakking kun je zoeken naar het ingrediënt Arabische gom of gemodificeerd zetmeel (net zoiets als maïzena). Als er op het etiket van de jampot pectine vermeld staat, dan zit je ook goed. Dit verdikkingsmiddel is afkomstig van groenten en fruit en is dus ook geschikt voor vegetariërs.

Tip! Als je zelf pudding gaat maken, kun je agar (of agar-agar) gebruiken. Dit is een roodwier (of roodalg). Het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei.

Speur verder!