Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Gelatine (snoepjes en toetjes)

In sommige snoepjes en toetjes, zoals drop en pudding, zit gelatine. Gelatine is een verdikkingsmiddel en maakt snoepjes en toetjes stevig. Het wordt onder andere gemaakt van bot en huid van koeien en varkens. Gelukkig zit het niet in alle snoepjes en toetjes, dus er blijft genoeg lekkers over! Er zijn namelijk ook vegetarische verdikkingsmiddelen, die worden bijvoorbeeld gemaakt van algen, boomschors of maïs(zetmeel).

 

Verpakkingencheck

snoepjes met en zonder gelatine Op de snoepverpakking kun je zoeken naar het ingrediënt Arabische gom of gemodificeerd zetmeel (net zoiets als maïzena). Als er op het etiket van de jampot pectine vermeld staat, dan zit je ook goed. Dit verdikkingsmiddel is afkomstig van groenten en fruit en is dus ook geschikt voor vegetariërs.

Tip! Als je zelf pudding gaat maken, kun je agar (of agar-agar) gebruiken. Dit is een roodwier (of roodalg). Het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei.

Speur verder!