Noten, pitten en zaden


notenWaarom noten, pitten en zaden? Ze zijn lekker en gezond! De meesten bevatten ijzer, vitamine E en B-vitamines. Walnoten en lijnzaad(olie) bevatten ook nog eens goede omega 3-vetzuren. De bekendste soorten zijn: amandelen, cashewnoten, hazelnoten, pistachenoten, pecannoten en walnoten. Pijnboompitten, pompoenpitten en zonnebloempitten. Lijnzaad, maanzaad en sesamzaad.

Wat te doen met noten, pitten en zaden? Vegetariërs eten graag noten, pitten en zaden. Je kunt ze als tussendoortje eten in plaats van chips! Of in de kwark of yoghurt doen met fruit. Wat denk je daarnaast van broccoli-cashewnotentaart? Mmmhhh! Ook lekker, pitten en zaden door de salade of sesamzaadpasta (Tahin) of amandel-hazelnotenpasta op brood. Je kunt ook dadel-walnootkoek bakken voor bij de thee!

Recept: Dadel-walnootkoek.

Terug naar Vegatips...