Vleesvervangers

Waarom vleesvervangers? Er bestaat ook een soort ‘nepvlees’. Ook wel kant-en-klare vleevegaburgersvervangers genoemd. Geen must. Wel lekker makkelijk, om mee te variëren!  Sommige vervangers lijken ook nog op vleesproducten, zoals hamburgers, gehakt of balletjes, maar dan zonder vlees. De meeste vleesvervangers worden gemaakt van eieren, granen, groenten, lupines, paddenstoelen, schimmel, sojabonen of zuivel. Soms is er vitamine B12 aan toegevoegd.

Wat te doen met vleesvervangers? Met deze kant-en-klare vleesvervangers kun je een ‘bekend vleesgerecht’ dus ook vegetarisch bereiden! Zoals spaghetti met een tomatengehaktsaus, maar dan met vegetarisch gehakt. Of salade met frieten en een vegetarische hamburger of groenteburger. Of Hollandse stamppot met een vegetarische worst.

Recept: Italiaanse windhondjes spaghetti.

Terug naar Vegatips...