Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Wieren


Waarom wieren? (Zee)wieren zijn geen echte vleesvervangers, maar kun je wel gebruikenals smaakmaker.
Er zijn een heleboel soorten, zoals agar (agar-agar), kombu, nori, wekame, zeekraal en zeesla. (Zee)wier is onder andere rijk aan jodium en calcium en sommigen (afhankelijk van de soort) bevatten vitamine C, D en E.

Wat te doen met wieren? (Zee)wieren worden bijvoorbeeld gebruikt in sushigerechten (nori) en soepen (kombu en zeekraal). Maar je kunt het ook toevoegen aan roerbakgerechten en salades of als snack eten.

Recept: Je Eigen Sushifabriek.

Terug naar Vegatips...