Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Zuivel

Waarom zuivel? Zuivel bevat calcium en vitamine B12. Je kunt kiezen uit melk of karnemelk, maar ook yoghurt zuivel toetjeof kwark. Ben je allergisch voor koeien- en schapenmelk, dan kun je ook sojamelk drinken. Aan sommige sojamelk is calcium en vitamine B12 toegevoegd. Dit kun je op de verpakking checken. Misschien heb je ook weleens gehoord van geitenmelk, rijstmelk, granenmelk of amandelmelk. Niet aan alle varianten is calcium en vitamine B12 toegevoegd, en zeker niet aan biologische varianten, dat is namelijk niet toegestaan.

Wat te doen met zuivel? Je kunt het natuurlijk gewoon drinken of eten, maar wat denk je van pannenkoeken of andere baksels, zoals kwarkcake. Of een milkshake maken!

Recept: Warme pap met banaan en pompoenpitten.

Terug naar Vegatips...