Waarom vega?

Er zijn verschillende redenen om vegetarisch te eten. Bijvoorbeeld omdat je het zielig vindt om dieren te eten. Of omdat je het heel lekker vindt en weet dat het gezond is. Of omdat het goed is voor het milieu. Of vanuit geloof. Iedereen heeft zo zijn eigen reden. Ook slechte berichten in het nieuws over dierziekten en ‘plofkippen’ schrikken veel mensen af. Wat de verschillende redenen ook zijn, feit is dat steeds meer mensen besluiten om (vaker) vegetarisch te gaan eten.
stripje

Dier

voor de dierenGehaktballen, kipnuggets, spekjes, vissticks… allemaal is het ooit een levend dier geweest. Veel kinderen, maar ook volwassenen, denken vooral aan de liefde voor dieren als ze kiezen voor vegetarisch. Ze vinden het zielig voor de dieren. Is dit ook jouw belangrijkste reden?

Mens

mensen en kinderenVeel volwassenen, maar ook kinderen, denken aan hun gezondheid (en die van anderen) als ze kiezen voor vegetarisch. Heb je hier zelf weleens over nagedacht?
Hoe gezond eet en drink jij eigenlijk?

 

Milieu

voor het milieuOok de zorg om het milieu kan een reden zijn om te kiezen voor vegetarisch. Heb je wel eens gehoord van de opwarming (broeikasgassen) en vervuiling van de aarde, de wereldvoedselverdeling, verspilling van grondstoffen of overbevissing? Ingewikkelde woorden voor wereldwijde milieuproblemen.

Geloof

geloofSommige mensen eten geen of minder vlees vanwege het geloof. Veel geloven hebben regels over hoe je met dieren om moet gaan en hoe je eten bereidt.