Als je vegetarisch wil eten, is het soms lastig kiezen. In veel producten zit (verborgen) vlees of vis. Om te zorgen dat je niet van elk product de ingrediënten hoeft te lezen, is er het Europese V-Label productkeurmerk dat de Vegetariërsbond exclusief voor Nederland uitgeeft aan vegetarische producten. (Er bestaat ook een veganistische variant van het keurmerk.)
Nog te weinig producten hebben dit keurmerk. In deze rating zijn verschillende rankings. Uiteindelijk kunnen we alleen van producten met het productkeurmerk garanderen dat ze vegetarisch zijn. De andere rankings zijn een indicatie naar aanleiding van de ingrediënten van de producten op het moment van het opstellen van de ranking. Wil je dat een producent zijn product aanpast en het V-Label productkeurmerk neemt, zodat het duidelijk is dat het product vegetarisch is? Klik dan op het envelopje achter het product en stuur ze een bericht. 

Help ons voorlichting te geven

We kunnen alleen goede voedingsvoorlichting blijven geven met jouw hulp. Word donateur en help mee!


terug naar het overzicht

Bladerdeeg


Vegetarisch keurmerk:

Tante Fanny Vers Bladerdeeg Supermarkten

Lijkt enkel vegetarische ingrediënten te hebben :

Koopmans Deeg voor 2 hartige taarten Supermarkten

Koopmans Bladerdeeg roomboter Supermarkten

Easy Bakery Filo bladerdeeg Supermarkten

Consenza Bladerdeeg Supermarkten

Duca Filodeeg Supermarkten

Biobleud Bladerdeeg Ekoplaza

Verdachte ingrediënten, bevat ingrediënten die zowel vegetarisch als niet-vegetarisch kunnen zijn (bijvoorbeeld bepaalde E-nummers):

AH Huismerk Bladerdeeg vers (rol) Albert Heijn

AH Huismerk Bladerdeeg Albert Heijn

Koopmans Bladerdeeg origineel Supermarkten

Jumbo huismerk Bladerdeeg 10 plakjes Jumbo

Schär Gluten Free bladerdeeg Supermarkten

Plus huismerk Bladerdeeg Plus

Aanvullende informatie categorie Bladerdeeg

Eerste product toegevoegd: 11-12-2016

Laatste wijziging: 31-01-2018

Verklaring kleuren/rating
vegetarisch keurmerk
lijkt enkel vegetarische ingrediënten te hebben
verdachte ingrediënten, bevat ingrediënten die zowel vegetarisch als niet-vegetarisch kunnen zijn (bijvoorbeeld bepaalde E-nummers)
niet vegetarisch, bevat gelatine of niet-vegetarische E-nummers of slachtafval, etc.
niet vegetarisch, bevat vlees of vis

Let op:

De ranking is een service om de keuze van vegetarische producten makkelijker te maken. De ranking is gebaseerd op de ingrediëntendeclaratie op de productverpakking op de datum dat de ranking is gemaakt (deze kun je vinden in het overzicht). Enkel van de donkergroene producten met het Vegetarisch Productkeurmerk kunnen we garanderen dat ze vegetarisch zijn (ook na de datum van de ranking). We stellen de ranking zo zorgvuldig mogelijk samen, mocht er in een ranking toch een fout geslopen zijn dan bieden we daarvoor onze excuses aan en zouden we je willen vragen om dit te laten weten via info@vegetariers.nl.