fbpx

Earth Day aanleiding voor co-creatie chefkoks van de beste groenterestaurants van Nederland

Blogs

Op Earth Day, 22 april 2024, bundelen de drie beste groenterestaurants van Nederland hun krachten qua duurzaamheid. Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel in Nijmegen en Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam (beide restaurants hebben het LekkerVega Keurmerk) verzorgen samen met Niven Kunz van Triptyque in Wateringen een zesgangenmenu waarbij de focus ligt op de schoonheid van de natuur en duurzaamheid.

In restaurant Bolenius bereiden de drie chefs alles met respect voor de natuur en het product, waarbij ze streven naar minimale voedselverspilling en maximale benutting van lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

 

Over Earth Day

Earth Day, ontstaan uit een groeiende milieubeweging, wordt gevierd op 22 april sinds 1970 en viert de behaalde successen op milieugebied. Deze dag roept op tot meer aandacht voor de noodzaak om samen te werken aan een veilige en schone toekomst met een gezonde aarde waarvan we allemaal kunnen genieten. In 2024 brengt het Earthday-initiatief meer dan 20.000 partners uit 190 landen samen om het hele jaar door te werken aan een gezonde planeet voor iedereen. Meer info over Earth Day hier op de website van WNF.

 

Over Triptyque

Al sinds het begin van Niven Kunz’ culinaire carrière kookt hij volgens zijn 80/20 filosofie. Lokaal en duurzaam, dat staat centraal bij Triptyque. Dit is niet enkel terug te vinden op het bord, maar bijvoorbeeld ook in keuze voor menukaarten gemaakt van tomatenpulp-papier. Met recht zijn zij bekroond met een Groene Michelinster en is Triptyque nummer 26 van de beste groenterestaurants ter wereld volgens de We’re smart Green Guide!
Lees in de recensies meer over onze argumentatie waarom Triptyque LekkerVega Keurmerk ‘Goud’ heeft.

 

Over Bolenius

Bolenius bestaat inmiddels ruim 10 jaar en heeft zich nationaal en internationaal bewezen. Als vlaggenschip van de “Dutch Cuisine” heeft dit restaurant de Nederlandse keuken en de Nederlandse eetcultuur hoog in het vaandel staan! De speelse creativiteit van Luc Kusters en zijn brigade, hun ongekende vakmanschap en de beste producten die Nederland te bieden heeft, zorgen voor verrassing, vreugde en verrukking, uiteraard met de seizoenen mee en voor vleeseter, visliefhebber, vegetariër of veganist. Geniet van duurzame gastronomie; bij Bolenius!

Over De Nieuwe Winkel

Bij De Nieuwe Winkel wordt gekookt om de wereld beter te maken. Met gebruik van planten: botanische gastronomie. De Nieuwe Winkel zoekt toepassingen voor eetbare planten. Als de natuur haar werk gedaan heeft, is het tijd. Om te plukken. Ruiken. Proeven. Analyseren. Fermenteren. Koken. Tot er iets op je bord ligt wat je verwondert en overdondert. De Nieuwe Winkel, heeft 2 MICHELIN-sterren, 1 Groene MICHELIN-ster voor ‘gastronomie & duurzaamheid’ en is het beste groenterestaurant van Nederland (volgens We’re Smart World, 2020).
Lees ook de recensie van het bezoek aan het restaurant van een van onze collega’s.

Amsterdam | 21 maart 2024

Lees ook deze nieuwsberichten

Nieuws

Vegamonitor 2024

Hoeveel vegetariërs en veganisten telt Nederland nu eigenlijk? Hoe vaak eet de gemiddelde Nederlander vlees? Dit zijn de…
Lees meer