Elke dag ei

Ik eet geen vlees. Is elke dag een ei goed voor me?
 
Niet elke dag, maar je mag wel vaker een ei dan vleeseters. Eieren bevatten veel goede voedingsstoffen die belangrijk zijn voor vegetariërs, zoals vitamine B12, mineralen en eiwitten. Het Voedingscentrum beschouwt eieren daarom als een goede vegetarische keuze. In de eidooier zit wel cholesterol, wat de kans op hart- en vaatziekten iets verhoogt. Maar vegetariërs hebben door hun gezondere voeding een lagere kans op hart- en vaatziekten en mogen twee keer zoveel eieren eten als vleeseters: 3 tot 4 per week.
Dus niet elke dag, maar om de dag!
Je kunt de eieren zo eten, bij het ontbijt en de lunch bijvoorbeeld of als omelet bij het avondeten, maar denk ook eens aan een ei in pannenkoekenbeslag of een paar eieren in een quiche om die wat meer body te geven.
 
Voor je gezondheid maakt het niet uit welk ei je eet, maar voor de leghennen wel. Kies een ei met drie sterren van de Dierenbescherming, zoals biologisch(dynamische) eieren of eieren uit de moderne Rondeel- of Kipster-stallen. Het uitgekiende stalontwerp van de laatste twee levert optimaal dierenwelzijn op en is door de Dierenbescherming ook beloond met de maximale drie sterren.

Update lente 2018