Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Is het genoeg om elke dag mijn stuk vlees te vervangen door een vegetarische burger?

Het is niet nodig om dagelijks een kant-en-klaar vleesvervangers te eten als vegetariër. Naast dat ze bepaalde nadelen hebben (ze bevatten nogal veel calorieën en zijn ook nogal duur), is het belangrijk te variëren omdat de vegetarische alternatieven die er zijn, elk hun unieke bijdrage leveren aan voedingsstoffen, en door te variëren krijg je voldoende van alles binnen. Niet alle vleesvervangers bevatten bijvoorbeeld genoeg vitamine B12 of ijzer. De noodzaak tot variatie geldt ook voor bijvoorbeeld groente en fruit, het verdient ook geen aanbeveling alleen tomaten te eten, of broccoli. Er is een hele set van vegetarische alternatieven: ei, kaas, peulvruchten, noten. De Vegetariersbond heeft op haar website een voorbeeld weekmenu staan, zodat u enig houvast heeft hoe een vegetarische voeding in te vullen. Ook hebben we op de website de V-schijf staan, waar we handreikingen geven voor een verantwoorde, gevarieerde vegetarische voeding.

Meer informatie

Wil je meer informatie dan kun je de brochure Gezond Vegetarisch gratis downloaden of voor 50 cent bestellen in onze webshop. In deze brochure is ook de Vegetarische Schijf van Vijf opgenomen. Wil je weten hoe je gevarieerd vegetarisch kan eten? Kijk dan bij ons voorbeeld weekmenu.

Help ons voorlichting te geven

We kunnen alleen goede voedingsvoorlichting blijven geven met jouw steun. Word donateur en steun ons werk! Wij bedanken donateurs onder andere met een gratis voedingsscan! De Vegetariërsbond voedingskundige Sytske de Waart geeft, speciaal voor jou een op maat gemaakt voedingsadvies.