Kennisbank

Vegetarische instinkers

Soms lijkt een gerecht vegetarisch, maar blijkt er toch dierlijk ingrediënt in te zitten. Dit noemen we vegetarische instinkers. Denk aan kaas met dierlijk stremsel, wijn die geklaard is met vislijm of sauzen waar vleesbouillon in zit.

Supplementen & vitamines

Alles wat je als vegetarier wilt weten over B12, ijzer en omega-3. En de mythes over voedingsstoffen die je misschien wat moeilijker binnenkrijgt. Lees ook welke supplementen kunnen helpen om eventuele tekorten aan te vullen.

Definities & tips

Weet jij het verschil tussen een vegetariër en een veganist? Of wat macrobiotiek is? En wil je een voorbeeld weekmenu zien? Of één van de vele factsheets lezen?

Food for thought

Dossiers over de wereldvoedselverdeling, zoönoses, en de toekomst van ons eiwit. En andere doordachte artikelen voor beleidsmakers en de kritische consument.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op de belangrijkste voedingsvragen. Bijvoorbeeld over vegetarisme en  topsport. Of feiten over aantallen vegetariërs en aantallen in Nederland geslachte dieren. En kooktips.

Voeding & drinken

Alles wat je wilt weten over specifieke producten in jouw vegetarische maaltijd. Denk aan vleesvervangers, noten, ei, kaas, humus en allerlei soorten vegetarische olieën. En een  handige ‘vervanglijst’.

Waarom?

Verdieping waarom een steeds grotere groep vegetarisch gaat eten. Voor de dieren. Voor de gezondheid. Voor de planeet. Vanuit geloofsovertuiging. Of voor een eerlijkere voedsleverdeling.