Tempé
Ontdek de veelzijdigheid van tempé (tempeh) in de vegetarische en vegan keuken
Tempé, ook wel tempeh genoemd, is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en heeft een uitgesproken smaak door het fermentatieproces. Het is rijk aan eiwitten, vezels, en B-vitaminen (maar bevat geen B12).
Waar is tempeh te koop?
Tempé is verkrijgbaar bij biologische winkels, toko’s en supermarkten (bijvoorbeeld bij Lidl). De kwaliteit kan variëren, net als de smaken.
Foto: Unsplash – Ella Olsson
Tips & trucs voor het bereiden van heerlijke vega maaltijden met tempé
- Tempé kan worden gebakken, gefrituurd, gewokt, gestoofd of gestoomd.
- Gebruik tempé in diverse gerechten, zowel koud als warm. Tempé moet echter niet rauw gegeten worden.
- Snijd tempé in stukjes om te bakken, wokken of frituren. Je kunt het ook stomen en in een salade verwerken.
- Bewaar tempé in de koelkast en gebruik het binnen een paar dagen na opening. Het kan ook worden ingevroren voor een langere houdbaarheid.
Kan je tempeh rauw eten?
Nee, rauwe tempeh consumeren is niet verstandig.