Vegetarische producten

Vegetarische producten

Peulvruchten

Peulvruchten zijn zeer voedzaam en veelzijdig. Je kunt er eindeloos mee variëren, er zijn duizenden soorten bonen. Ze zijn geschikt voor tal van gerechten. Bekijk onze tips en trucs.

Noten

Noten zijn een smakelijke en gezonde toevoeging aan je vegetarische maaltijd. Er is een brede keuze aan soorten in smaak en grootte. Ze kunnen in zowel warme als koude gerechten gebruikt worden. Bekijk onze tips en trucs om de juiste noot voor jouw gerecht te kiezen.

Traditionele vleesvervangers

Tofu, tempe, en seitan zijn de bekendste traditionele vleesvervangers. Deze producten komen oorspronkelijk uit Azië en zijn nagenoeg onbewerkt. Ze worden al eeuwenlang gebruikt in de keuken. Tofu en tempe worden beide gemaakt van soja, waarbij tempe een meer uitgesproken smaak heeft. Seitan is gemaakt van tarwegluten en heeft een bijzondere ‘vleesachtige’ structuur met een stevige bite.

Kant- en klare vleesvervangers

Kant-en-klare vleesvervangers zijn gemakkelijk en worden steeds lekkerder. Er is een grote variëteit aan soorten, en voor bijna elk stuk vlees is er wel een vervanger. Bekijk ons overzicht en lees onze tips.

Tofu is een eiwitrijke en caloriearme vleesvervanger, gemaakt van gestremde sojamelk. Hoewel het van zichzelf weinig smaak heeft, kun je het eenvoudig op smaak brengen.

Eieren

Eieren hebben misschien weinig geheimen voor je, maar er zijn tal van mogelijkheden en bereidingswijzen.

Kaas

Kaas is waarschijnlijk al bekend: je doet het op brood of strooit het over de pasta. Er zijn tal van kazen en bereidingswijzen met kaas. Bekijk onze tips en trucs over vegetarisch koken met kaas.

Jackfruit

Jackfruit is een grote vrucht uit Zuidoost-Azië, afkomstig van de vijgen- en moerbeifamilie. De vezelige structuur maakt het een goede vervanger voor pulled pork, stoofvlees of ander draadjesvlees. Hoewel het vruchtvlees weinig eiwit bevat, is het wel geschikt als vervanger van het koolhydraatgedeelte van de maaltijd.

Champignons

Champignons en andere eetbare paddenstoelen zijn een goede aanvulling op een vegetarisch of veganistisch dieet. Ze zijn een van de weinige niet-dierlijke bronnen van vitamine D en bevatten ook veel vitamine B. Hoewel ze niet veel eiwitten bevatten, zorgen hun vezels voor een fijne structuur. De portobello is bijzonder populair vanwege de grote vorm, die ideaal is om te vullen.