Vegakids hummus
Makkelijke Hummus om zelf te maken.
Ingrediënten vegakids hummus
Voor 10 of meer personen
Voor 20 à 30 boterhammen:
- 200 gram gare kikkererwten
- 0,5 deciliter water
- 3 eetlepels tahin
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse koriander
- 3 eetlepels olijfolie
- Sap van een halve citroen
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Peper en zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Meng alle ingrediënten in een blender of pureer ze in een keukenmachine. Laat de hummus een halve dag rijpen en breng hem eventueel wat sterker op smaak. Varieer met de smaak door van één ingrediënt de dubbele hoeveelheid toe te voegen.
Neem bijvoorbeeld 6 eetlepels tahin, 4 teentjes knoflook, 1 bosje koriander, of 2 eetlepels paprikapoeder terwijl de rest dezelfde hoeveelheid blijft. Zo heb je steeds een ander soort hummus.
In plaats van paprikapoeder is een combinatie van komijnpoeder en korianderpoeder ook erg lekker. Als de hummus te dik is naar je zin, voeg er dan wat water en/of olie extra aan toe. Is hij te dun, dan kun je er wat brood doorheen mixen.
Hummus is een recept uit het gezinskookboek De Kleine Vegetariër van Antoinette Hertsenberg en Marion Pluimes.
Kijk ook eens naar
- Rijstwafeltaartjes
- De perfecte dip: Hummus
- Spelt of andere granensalade
- REGENBOOGSALADE MET PAARSE HUMMUS
- Colour the World Rainbow
- VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
- GUA BAO met in hoisinsaus gewokte jackfruit
- Tajine met Kikkererwten, Aubergine en Dadels
- Snelle pasta met roze bietenhummus en baby spinazie
- Taco’s met Jackfruit en avocadosalsa