27 december: Lekkere kerst gehad?


Lekkere kerst gehad?

Beste [[naam]],

Hoe was je kerst? Heb je lekker vegetarisch kunnen eten en misschien wel wat van onze tips gebruikt?
We horen het graag!
Laat je het even weten? Stuur ons een mailtje of deel je bericht via de sociale media op Facebook of Twitter.

Nog 30 dagen lang tips?

Waren de afgelopen dagen je eerste stappen in de vegetarische keuken of wil je eigenlijk vaker vegetarisch gaan eten?
Dan is 30 dagen Lekker.Vegetarisch wat voor jou!
Je krijgt dan 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie. Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je nu aan en begin direct.

De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.

Liever één keer in de maand op de hoogte blijven van onze activiteiten, nieuws en natuurlijk ook altijd een lekker recept? Abonneer je dan op onze maandelijkse nieuwsbrief. Of wordt continue geïnspireerd via onze sociale media: Twitter, Facebook en Instagram.


Word donateur en kook voortaan in stijl en heel hip

Om jou en anderen te kunnen blijven helpen om vaker te proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn, kunnen we niet zonder jouw steun. Voor slechts €3,50 per maand ben je donateur van de Vegetariërsbond, steun je ons werk om voorlichting te geven over vegetarisch eten en ontvang je ook nog 4 keer per jaar het magazine Lekker.Vegetarisch met voedingsinformatie, productinformatie, recepten en nog veel meer.

Word vandaag nog donateur en ontvang als dank voor je steun Gratis het boek De Hippe Vegetariër van Isabel Boerdam t.w.v 22,50 euro óf één Lekker.Vegetarisch Verwenbox + Schort.


 

Recept: De perfecte dip: Hummus

Tijdens Oud en Nieuw zit je misschien gezellig met familie of vrienden op de bank. Wat is er dan lekkerder om tijdens deze avond een toastje of stokbroodje te eten? En op dat toastje of stokbroodje jouw zelfgemaakte hummus!

Hummus geeft net dat beetje meer voor op je broodje. Lekker om te combineren met een paar andere hapjes, zoals een bulgur tabouleh, ovengegrilde knolgroenten of een andere hapje uit onze receptenmodule.

 

Variatietip

Probeer ook een keer een hummus met een bijzondere smaak. Voeg 2 gram pompoen op 1 gram kikkererwten toe. Of kies voor een hummus met aardbei, waarbij je 1 gram aardbei op 1 gram kikkererwten kan gebruiken.
 

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 blikje kikkererwten
  • paar zongedroogde tomaten
  • 4 el witte tahin
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • scheutje olijfolie
  • scheutje sojaroom
  • kneepje citroensap
  • peper en zout

 

Bereiding

Bereidingstijd: 10 minuten

Laat de kikkererwten uitlekken, doe in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Pureer met de staafmixer, proef en voeg eventueel nog wat citroen, olijfolie of peper en zout toe. Als de dip te dik is, doe er dan nog wat extra room bij.
 


Adventsmail gemist? Alles nog eens rustig nalezen?

Heb je een adventsmail gemist of wil je nog een mail nalezen? Lees alsnog of nogmaals de adventsmail van: