Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Dag 13: Wereldvoedselverdeling en Hartige pannenkoekjes

Beste [[naam]],

Tijd voor wat achtergrond informatie. Wist je dat bijna de helft van wat er wereldwijd aan graan wordt geteeld, wordt gevoerd aan dieren. Terwijl daar heel veel mensen mee gevoed zouden kunnen worden. Als je vaker vegetarisch eet draag je dus ook je steentje bij aan een het oplossen van de wereldvoedselproblematiek. Dat kun je onder andere doen door in je gourmetpannetje geen vlees te bakken, maar (bijvoorbeeld) hartige pannenkoekjes.

Achtergrond: Een fijne kerst voor iedereen

Bij de kerstgedachte hoort o.a. denken aan mensen die het minder hebben. Er heerst nog altijd een voedseltekort en met de toenemende welvaart in China en India zal dit nog meer toenemen. Dit terwijl er ook bij dit probleem een simpele manier is om te zorgen dat dit tekort verdwijnt of in ieder geval afneemt: het eten van minder vlees. Voor de productie van vlees is vele malen meer land en water nodig dan voor de productie van vegetarische alternatieven. Dit komt vooral omdat bijvoorbeeld een koe niet al het voedsel dat hij eet omzet in vlees. Hij heeft ook energie nodig om te kunnen blijven leven. Denk daarom tijdens kerst aan mensen in landen waar het kerstdiner kariger is.
Als je vegetarisch eet zorg je dat er ook nog wat voor anderen is.

Lees hier meer over een eerlijke voedselverdeling...
 

 

Gourmet: Hartige pannenkoekjes

Dit recept is onderdeel van de gourmetspecial van kerst 2016. Dit makkelijke, maar feestelijke recept is ideaal voor een gezellige avond tijdens de feestdagen.

Met deze hartige pannenkoekjes kan je oneindig variëren. In deze recepten is gekozen voor pannenkoekjes met appel, kruidenkaas en walnoten en pannenkoekjes met champignons en kruidenkaas. Maar je kan zelf natuurlijk kiezen voor extra ingrediënten of andere groenten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Beslag
  • 125 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 ei
Topping
  • 1 appel
  • 50 g geitenkaas
  • 50 g walnoten
  • 6 grote champignons
  • Eventueel 50 g kruidenkaas

 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Voorbereiding
Meng voor het beslag de bloem en de melk door elkaar. Voeg het ei toe en mix alles goed door tot een glad beslag.
Snijd de appel, geitenkaas en champignons in kleine stukjes en hak de walnoten fijn.

Tijdens de maaltijd
Verhit een klontje boter in een gourmetpannetje en giet er een lepel beslag in. Voeg de kleine stukjes appel, geitenkaas en walnoten toe. Of kies voor de stukjes champignon. Bak de pannenkoekjes goudbruin. Als je het lekker vind, kan je de champignonpannenkoek besmeren met wat kruidenkaas.

Receptuur: Marieke Broeders
Foodstyling: Lisanne Koopmans
https://kijkomtezien.wordpress.com/
Fotostyling & Fotografie: Melanie Wagner
http://icaramelworld.tumblr.com

Adventsmail gemist?

Heb je een adventsmail gemist? Lees alsnog de adventsmail van: