Dag 18: Overzicht kerstmenu's en groentebundeltjes

Beste [[naam]],

Kerst komt steeds dichterbij. Mogelijk ben je op dit moment wel je boodschappenlijstje aan het maken en denk je: maar welk recept moet ik nou nemen? De komende dagen komen er nog wat recepten langs, maar voor het geval je hier niet op kunt wachten, zetten we vandaag even alle kerstmenu's die we voor je hebben op een rijtje. En nog meer. We sluiten natuurlijk af met een heerlijk recept. Dit keer voor bij het gourmetten: groentebundeltjes.

Kerstmenu's

Nog een paar dagen en dan is het Kerst. Dus het wordt langzaamaan tijd om de knoop door te hakken. Misschien twijfel je nog tussen enkele recepten of misschien ben je er nog helemaal niet uit. Vandaar dat we nog even onze menu's hieronder op een rij zetten. Ten slotte geven we nog wat tips, mocht die inspiratie toch nog niet genoeg zijn.

 

Kookboekenkoks

Ons nieuwste kerstmenu komt van bekende (kookboek)koks.
Dit zijn vier feestelijke gangen waar jij je gasten zeker blij mee maakt.

Bekende Nederlanders en keuzes

Vorig jaar vroegen we diverse Bekende Nederlanders om hun favoriete kerstrecept. Dit leverde het volgende menu op:
Ook in de jaren daarvoor hadden we lekkere menu's, zoals in 2015 met wel 5x3 keuzes en daarvoor met een internationaal en bonus kerstmenu.

Als dit allemaal nog niet genoeg inspiratie is, dan kun je altijd kijken bij onze recepten.

Vegatopia en anderen

Natuurlijk zijn wij niet de enige met inspiratie voor de kerst. Onze collega's van receptenwebsite Vegatopia hebben ook 4 mooie kerstmenu's ontwikkeld. Natuurlijk kun je ook bij de grotere receptenwebsite terecht voor vegetarische kerstinspiratie, zoals Allerhande, of bijvoorbeeld bij Elle Eten.

Gourmet: Groentebundeltjes

Dit recept is onderdeel van de gourmetspecial. Dit makkelijke, maar feestelijke recept is ideaal voor een gezellige avond tijdens de feestdagen.
 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Verschillende soorten groente, zoals paprika, courgette, ui, wortel
  • Vleesvervanger zoals een vegetarische schnitzel of hamburger
  • Eventueel bieslook

 

Bereiding

Bereidingstijd: 20 minuten

Voorbereiding
Snijd reepjes van de groenten en de vleesvervanger. Maak combinaties van de verschillende soorten groenten en vleesvervanger. Gebruik de bieslook om groentebundeltjes te maken.
Tip: Het dichtbinden met bieslook is een lastig en tijdrovend karweitje. Je kan er ook voor kiezen om een stukje touw te gebruiken.

Tijdens de maaltijd
Verhit een scheutje olie in een pannetje en bak de bundeltjes.

Receptuur: Marieke Broeders
Foodstyling: Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.nl/
Fotostyling & Fotografie: Melanie Wagner
http://icaramelworld.tumblr.com


Adventsmail gemist?

Heb je een adventsmail gemist? Lees alsnog de adventsmail van: