Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Dag 20: En de Lekkerste Kerstgroente is....

Beste [[naam]],

Dank voor het stemmen! Hieronder zie je de uitslag van de groente verkiezing. Vanaf nu hoeft niemand meer traditioneel het vlees centraal te stellen tijdens het kerstdiner maar gaan we uit van groente! Gefeliciteerd!

Uitslag verkiezing

VIDEO

Gourmet: Griekse halloumiburger met spinazie en munt

Maak deze heerlijke veggieburger van halloumi uit het kookboek "Veggieburgers, balletjes en broodbeleg".*

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 300g geschilde aardappelen
  • 50g verse spinazie, grofgehakt
  • 100g halloumi, grofgeraspt
  • 100g paneermeel (of glutenvrij paneermeel)
  • 2 koffielepels gedroogde munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee
  • 1 ei
  • Peper en zout

 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen.
  2. Prak de aardappelen tot puree (niet mixen!) en kruid ze met peper.
  3. Roer de spinazie, de halloumi, het paneermeel, de munt en het ei door de aardappelpuree.
  4. Verdeel het mengsel in 6 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.
  5. Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.

TIP: Je kunt halloumi ook grillen en tussen een broodje leggen, bijvoorbeeld met wat pesto en aubergine bij.

*Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Miki Duerinck en Kristin Leybaert, toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.
Fotograaf: Heikki Verdurme


Adventsmail gemist?

Heb je een adventsmail gemist? Lees alsnog de adventsmail van: