Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Dag 22: Nu kerst, straks koken met de restjes

Beste [[naam]],

De afgelopen drie weken heb je van ons elke dag vega inspiratie gekregen en nu is het zo ver: Kerst 2017! Naar alle waarschijnlijkheid ga je eten over houden, daarom vandaag aandacht voor koken met restjes. En ook na de kerstdagen zullen we je nog een laatste mail sturen met onder andere nog meer tips en recepten. We hopen dat je er wat aan hebt gehad en voor nu: eet smakelijk en geniet ervan!

Kooktip


Restjes


Gourmet: Wereldburger

Wat een feestmaal! Dit gerecht is lekker bij de warme maaltijd of als lunchgerecht. Ook favoriet bij kinderen als hapje in de broodtrommel mee naar school!

Voor veggiemama's en veggiepapa's hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.
 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g wortel
  • 150 g belegen kaas
  • 100 fijne havervlokken
  • 1 ei
  • 1/2 theel. peper
  • 1 theel. tijm
  • 1 theel. peterselie
  • tarwemeel (om te wentelen)
  • roomboter

 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Schil en rasp de wortel fijn. Rasp de kaas fijn. Vermeng de wortel en kaas met de havervlokken, het ei en de kruiden.

Kneed alles goed door elkaar en laat dit 15 minuten rusten.

Vorm de burgers van het mengsel en wentel ze door het meel. Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten in 10 minuten bruin. Niet te veel schuiven. De vlokken moeten een beetje garen en de kaas moet gesmolten zijn.

De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's en papa's en hun kinds. Dit boek is te bestellen in de webshop.

Styling & fotografie: Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com
instagram.com/kijkomtezien/


Adventsmail gemist? Alles nog eens rustig nalezen?

Heb je een adventsmail gemist of wil je nog snel voor de boodschappen nog een mail nalezen? Lees alsnog of nogmaals de adventsmail van: