Een heerlijke cheesy pizza met sappige kerstomaatjes, tuinerwtjes en zachte, smeltende gorgonzola of magor.
Dit simpele pasteideeg naar Frans recept is zó kinderlijk simpel dat je het sneller hebt gemaakt dan dat je de bladerdeegplakjes uit de diepvries van elkaar hebt getrokken. Het deeg hoeft ook niet gekneed te worden: gewoon met een vork doorroeren en je hebt in 10 seconden een samenhangende bal! Dit recept is geschikt voor 4 tot 8 mini-pizza's of 1 groot bakplaat exemplaar.
Ingrediënten
-
1 portie Jacinta’s Wonderdeeg*
-
Cherrytomaatjes
-
Gorgonzola of magor kaas
-
Groene erwtjes (diepvries)
-
Geraspte kaas
* Voor 1 portie Jacinta’s Wonderdeeg (voor 4 kleine Pizza's) - bereidingstijd 1 minuut:
-
125 g roomboter
-
150 ml water
-
1 el verse rozemarijnnaaldjes of Provençaalse gedroogde kruiden
-
325 g volkoren speltmeel
-
Flinke snuf zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Maak eerst Jacinta's Wonderdeeg:
Smelt in een ruime pan de boter met de kruiden, voeg het water toe en doe het meel met zout erbij. Roer dit met een vork even snel door; er vormt zich direct een mooie bal.
Vorm van het deeg 4 tot 8 ballen en leg ze op bakpapier. Rol uit tot ronde vormen (of rol helemaal uit tot je één plaatpizzabodem krijgt). Verdeel de rest van de ingrediënten over de pizza’s; zorg dat je eindigt met de geraspte kaas.
Bak de pizza’s in een kwartiertje knapperig en gaar.
 Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan
beide Gourmand World Cookbook Award winnaar
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram |