Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Dag 9: Speltsalade en een extra kerstkaart

Beste [[naam]],

Vandaag een lekker recept met granen. Ideaal als voorgerecht, maar je kan het natuurlijk ook als bijgerecht serveren. Het leuke is dat er heel veel soorten granen zijn en dat je eindeloos kunt variëren. Denk naast tarwe bijvoorbeeld eens aan spelt, quinoa, gierst, teff, rijst, rogge, bulger, boekweit, amaranth, couscous, kasha, gort, haver, etc. Daarnaast krijg je vandaag een tweede optie voor een kerstkaart.

Verstuur een e-Kerstkaart!

Op dag 3 hadden we al een leuke kerstkaart gestuurd. Misschien heb je die gemist of vond je het nog wat te vroeg voor een kerstkaart. Daarom nu weer een kerstkaart.  Als je het leuk vindt, kan je deze kaart delen met je vrienden of familie, via de mail, sociale media of ouderwets per post. Je kunt hem downloaden en dan verder delen of je kunt ook nog even de andere optie bekijken.

 

Voorgerecht: Speltsalade

Weer eens wat anders: spelt is een oergraan en erg populair als speltbrood. Deze salade heeft een oosterse touch en de zoet-zure cranberries gaan er goed bij.

Vegacademy serveertip

Deze salade past ook goed als onderdeel van een heel plateau met voorgerechtjes. Voeg dan hummus in een glaasje toe, een stukje frittata, een klein kopje met soep etc.

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • 150 g spelt (versie 10 min kooktijd)
  • 85 extra vergine olijfolie, plus meer indien nodig
  • 60 ml citroensap
  • 120 g verse koriander, gehakt
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • handje zonnebloempitten
  • handje gedroogde cranberries
  • zout en peper

 

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de spelt volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, giet af en laat afkoelen.

Klop de olie, citroensap, bosui en koriander tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.

Meng de dressing met de spelt, zonnebloempitten en cranberries. Garneer met nog wat verse koriander.

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beiden Gourmand World Cookbook Award winnaar en te koop in onze webshop!

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
 

Adventsmail gemist?

Heb je een adventsmail gemist? Lees alsnog de adventsmail van: