Gribnoy sup

Birgit Flüg: Gribnoy sup is een typisch Russisch kerstgerecht. Deze paddenstoelensoep smaakt bijzonder aromatisch en is een keertje heel wat anders dan de bij ons bekende champignonsoep. De bereiding is heel makkelijk en de soep kan één tot twee dagen van tevoren gemaakt worden. Je kunt dit gerecht ook uitstekend invriezen

Algemene informatie

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd circa 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram gemengde
  • paddenstoelen
  • 1 aardappel
  • 2 winterwortels
  • 750 milliliter bouillon
  • peper, zout
  • 2 eetlepels dille
  • 2 eetlepels peterselie
  • eventueel zure room
 

Bereidingswijze

Verwarm de boter en de olie en bak de uien glazig. Voeg hieraan gesnipperde knoflook en in schijfjes gesneden paddenstoelen toe en laat dit even meebakken. Voeg vervolgens klein gesneden aardappelblokjes, wortel en bouillon toe en laat het geheel aan de kook komen. Zet het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Breng deze op smaak met zout en peper. Voeg kort voor het serveren zeer fijngesneden dille en peterselie toe en garneer de soep eventueel met een toef zure room (zonder de zure room is de soep plantaardig).

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Kerstmenu

Soep

Gribnoy sup

Voorgerecht

Preitaart

Hoofdgerecht

Seitanstoverij

Bijgerecht

Rodekool met kumq..wat

Toetje

Tiramisu