Lekkerste Kerstgroente

Op zoek naar het lekkerste middelpunt voor het kerstmenu

Veel kerstmenu's worden gemaakt rond één centraal hoofdgerecht waarbij verschillende bijgerechten worden bedacht. Op dit moment zijn dat vaak typische kerstgerechten als rollade, kip, kalkoen, biefstuk of wild. Wij vinden dat niet meer van deze tijd. Groenten zijn veel veelzijdiger en verdienen het om in het middelpunt te staan. Groenten passen ook veel meer bij Kerst als het feest van vrede, want anders dan vlees zijn groenten goed voor alle mensen, de aarde en natuurlijk ook de dieren. Daarom gingen we samen met jou op zoek naar het nieuwe middelpunt van het kerstmenu en wilden we weten wat is nou de kerstgroente bij uitstek. Waarvan slaan jouw smaakpapillen op hol als de gastvrouw of gastheer dat op tafel zet?
De stemmen zijn geteld en de uitslag is bekend. Bekijk hieronder het filmpje en/of lees de uitslag onder het filmpje rustig na.

Lekkerste Kerstgroente: Pompoen voortaan centraal bij kerstmenu

Voortaan neemt de pompoen de centrale plaats in bij het kerstdiner. Met ruim 23% van de stemmen versloeg deze groente onder andere de nummer twee, spruiten en de nummer drie, witlof.
Wil jij de pompoen ook centraal zetten tijdens jouw kerstdiner? Bekijk dan onze pompoenrecepten. De volledige top 5 vind je hieronder:

 

Plaats Groente Percentage
1 Pompoen 23%
2 Spruiten 11%
3 Witlof 9%
4 Zoete aardappel 7%
5 Aubergine 6%
5 Pastinaak 6%


 

De genomineerden

Groenten die kans maken op de titels lekkerste kerstgroente moeten al vaak voorkomen in kerstgerechten en minstens milieuscroe B (goede keus) hebben in december volgens de groentenkalender van Milieu Centraal.

Andijvie


 
 
 


 

 

 

 

 

 

(Tros)tomaat


Recepten met tomaten