Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Lekkerste Kerstgroente

Op zoek naar het lekkerste middelpunt voor het kerstmenu

Veel kerstmenu's worden gemaakt rond één centraal hoofdgerecht waarbij verschillende bijgerechten worden bedacht. Op dit moment zijn dat vaak typische kerstgerechten als rollade, kip, kalkoen, biefstuk of wild. Wij vinden dat niet meer van deze tijd. Groenten zijn veel veelzijdiger en verdienen het om in het middelpunt te staan. Groenten passen ook veel meer bij Kerst als het feest van vrede, want anders dan vlees zijn groenten goed voor alle mensen, de aarde en natuurlijk ook de dieren. Daarom gaan we samen met jou op zoek naar het nieuwe middelpunt van het kerstmenu en willen we weten wat is nou de kerstgroente bij uitstek. Waarvan slaan jouw smaakpapillen op hol als de gastvrouw of gastheer dat op tafel zet? Dit zodat kerst voortaan wordt geassocieerd met bietjes, pompoen, sperziebonen, zoete aardappel of ....?

Als je stemt maak je ook nog eens kans op een Lekker.Vegetarisch Schort, zodat je voortaan altijd in stijl kan koken!

Verkiezing lekkerste kerstgroente

 
Je e-mailadres en telefoonnummer zullen alleen worden gebruikt om je éénmalig te mailen en/of te bellen (tenzij je anders hebt aangegeven). Je kunt slechts één keer stemmen.

De genomineerden

Groenten die kans maken op de titels lekkerste kerstgroente moeten al vaak voorkomen in kerstgerechten en minstens milieuscroe B (goede keus) hebben in december volgens de groentenkalender van Milieu Centraal.

Andijvie


 
 
 


 

 

 

 

 

 

(Tros)tomaat


Recepten met tomaten