Kokospudding met hazelnootsaus
Algemene informatie
Voor 4 personenBereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
Pudding:
- 300 ml melk
- 150 ml kokosmelk
- 40 g rietsuiker
- ½ mespuntje vanillepoeder
- (of het merg van een ½ vanillestokje)
- 70 g spelt- of tarwemeel
Saus:
- 200 ml slagroom
- 80 g hazelnootpasta
- 1 el sinaasappelmarmelade
Garnering:
- 2 el kokos, geraspt en licht geroosterd
- 4 plakken kiwi
- 8 stervruchten (carambola)
Bereidingswijze
Breng de melk en de kokosmelk aan de kook. Voeg de suiker, vanille en het meel toe. Zet de warmtebron uit en laat ongeveer 5 minuten wellen. Roer tussendoor om. Spoel puddingvormpjes uit met koud water, verdeel daarin de meelmassa en laat koud worden.Breng voor de saus de slagroom aan de kook en roer er de hazelnootpasta en de marmelade door. Serveer naar smaak warm of koud. Stapel op elk bord twee puddinkjes op elkaar met steeds 1 stervruchtje ertussen en 1 erbovenop. Garneer de borden met de kiwi en de geraspte kokos. Druppel een deel van de saus over het dessert en geef de rest er apart bij.