Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Kokospudding met hazelnootsaus

Algemene informatie

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Pudding:

  • 300 ml melk
  • 150 ml kokosmelk
  • 40 g rietsuiker
  • ½ mespuntje vanillepoeder
  • (of het merg van een ½ vanillestokje)
  • 70 g spelt- of tarwemeel

Saus:

  • 200 ml slagroom
  • 80 g hazelnootpasta
  • 1 el sinaasappelmarmelade

Garnering:

  • 2 el kokos, geraspt en licht geroosterd
  • 4 plakken kiwi
  • 8 stervruchten (carambola)

Bereidingswijze

Breng de melk en de kokosmelk aan de kook. Voeg de suiker, vanille en het meel toe. Zet de warmtebron uit en laat ongeveer 5 minuten wellen. Roer tussendoor om. Spoel puddingvormpjes uit met koud water, verdeel daarin de meelmassa en laat koud worden.
Breng voor de saus de slagroom aan de kook en roer er de hazelnootpasta en de marmelade door. Serveer naar smaak warm of koud. Stapel op elk bord twee puddinkjes op elkaar met steeds 1 stervruchtje ertussen en 1 erbovenop. Garneer de borden met de kiwi en de geraspte kokos. Druppel een deel van de saus over het dessert en geef de rest er apart bij.

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 Kerstmenu

Soep

Oma’s pastinaaksoep

Voorgerecht

Zoete risotto

Hoofdgerecht

Quiche l’orange

Bijgerecht

Hartige kruidenkoekjes

Toetje

Kokospudding met hazelnootsaus