Oma’s pastinaaksoep

Algemene informatie

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd circa 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g pastinaak
  • 1 grote ui
  • 1 el raapolie
  • 1-2 tl bruine suiker
  • 2 tl groentebouillonpoeder
  • beetje citroensap
  • ½ bosje (platte)
  • peterselie
 

Bereidingswijze

Pastinaak schillen en in dunne schijven snijden. Ui pellen, in ringen snijden en in hete olie bakken. Suiker erover strooien en bruin laten worden. 500 milliliter water toevoegen, aan de kook brengen en groentebouillonpoeder erdoor roeren. Pastinaakschijven toevoegen en 1 tot 3 minuten koken. Met citroensap op smaak brengen. Peterselie wassen, droog schudden en hakken. Soep met peterselie bestrooien en serveren.

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 Kerstmenu

Soep

Oma’s pastinaaksoep

Voorgerecht

Zoete risotto

Hoofdgerecht

Quiche l’orange

Bijgerecht

Hartige kruidenkoekjes

Toetje

Kokospudding met hazelnootsaus