Preitaart

Birgit Flüg: Deze hartige quiche is al jaren mijn topper. Ik serveer deze hartige taart bij veel buffetten en oogst er veel succes mee. Volgens mij komt dit omdat de prei door de combinatie met kerrie en rozijnen heel anders naar voren komt dan wanneer je de prei simpel zou koken. De quiche kan prima twee dagen van tevoren bereid worden en is zeer geschikt om in te vriezen. Samen met de geroosterde en gekruide pompoen en de gemarineerde linzen vormt deze hartige taart een heerlijk hoofdgerecht

Algemene informatie

  • Voor 4 personen
  • 60-75 minuten

Ingrediënten

  • afbeelding700 gram prei
  • 200 gram geraspte kaas
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram magere kwark
  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels sesamzaad
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de prei schoon, snijd deze in kleine ringen, was deze en laat uitlekken. Verhit boter, voeg kerrie en prei toe en laat dit 8 minuten bakken – laat het daarna iets afkoelen. Meng eieren, kwark en bouillonpoeder. Meng in een andere kom bloem, kaas en rozijnen en voeg al roerend het ei/kwarkmengsel toe. Schep de prei er goed doorheen en voeg zout en peper toe. Vet de springvorm in en bestrooi deze met paneermeel (of gebruik bakpapier). Schep het preimengsel er in, strooi de sesamzaadjes erover en laat de taart 45 minuten bakken tot deze goudbruin is.

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 Kerstmenu

Soep

Gribnoy sup

Voorgerecht

Preitaart

Hoofdgerecht

Seitanstoverij

Bijgerecht

Rodekool met kumq..wat

Toetje

Tiramisu