Preitaart
Birgit Flüg: Deze hartige quiche is al jaren mijn topper. Ik serveer deze hartige taart bij veel buffetten en oogst er veel succes mee. Volgens mij komt dit omdat de prei door de combinatie met kerrie en rozijnen heel anders naar voren komt dan wanneer je de prei simpel zou koken. De quiche kan prima twee dagen van tevoren bereid worden en is zeer geschikt om in te vriezen. Samen met de geroosterde en gekruide pompoen en de gemarineerde linzen vormt deze hartige taart een heerlijk hoofdgerecht
Algemene informatie
- Voor 4 personen
- 60-75 minuten
Ingrediënten
- 700 gram prei
- 200 gram geraspte kaas
- 50 gram boter of margarine
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 4 eieren
- 125 gram magere kwark
- 150 gram bloem
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 75 gram rozijnen
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels sesamzaad