Quiche l’orange
Algemene informatie
Voor 4 personenBereidingstijd: ca. 30 minuten + 30 minuten koeltij: + 25-30 minuten baktijd
Ingrediënten
Deeg
- 200 g volkorentarwemeel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 2 tl raapolie
- 80 g gemengde kruiden
Vulling
- 1 venkel
- 200 g pompoenvlees
- 400 g wortelen
- 150 ml melk
- 10 g maïzena
- 1 ei
- ½ bosje bieslook, gesneden
Bereidingswijze
Meel, bakpoeder en zout mengen.Met olie, kruiden en 100 milliliter water tot een glad deeg kneden en circa 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C).
Voor de vulling de venkel poetsen, wassen en in repen snijden, verwijder hierbij de stronk. Pompoenvlees in blokjes en wortel in plakjes snijden. Wortel met melk kort aan de kook brengen, venkel en pompoen erdoor mengen en van het vuur nemen. Maïzena met 2 eetlepels koud water mengen, het ei er vervolgens goed door kloppen en door het groentemengsel
roeren. Deeg dun uitrollen op een met meel bestrooid werkvlak.
Taartvorm hiermee bekleden en een 3 centimeter hoge rand vormen. Vullen met het mengsel en in de oven circa 25 tot 30 minuten bakken. Garneren met de bieslook en serveren.