Quiche l’orange

Algemene informatie

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 30 minuten koeltij: + 25-30 minuten baktijd

Ingrediënten

Deeg

  • 200 g volkorentarwemeel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 tl raapolie
  • 80 g gemengde kruiden

Vulling

  • 1 venkel
  • 200 g pompoenvlees
  • 400 g wortelen
  • 150 ml melk
  • 10 g maïzena
  • 1 ei
  • ½ bosje bieslook, gesneden
 

Bereidingswijze

Meel, bakpoeder en zout mengen.
Met olie, kruiden en 100 milliliter water tot een glad deeg kneden en circa 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C).
Voor de vulling de venkel poetsen, wassen en in repen snijden, verwijder hierbij de stronk. Pompoenvlees in blokjes en wortel in plakjes snijden. Wortel met melk kort aan de kook brengen, venkel en pompoen erdoor mengen en van het vuur nemen. Maïzena met 2 eetlepels koud water mengen, het ei er vervolgens goed door kloppen en door het groentemengsel
roeren. Deeg dun uitrollen op een met meel bestrooid werkvlak.
Taartvorm hiermee bekleden en een 3 centimeter hoge rand vormen. Vullen met het mengsel en in de oven circa 25 tot 30 minuten bakken. Garneren met de bieslook en serveren.

Kerstmenu

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 Kerstmenu

Soep

Oma’s pastinaaksoep

Voorgerecht

Zoete risotto

Hoofdgerecht

Quiche l’orange

Bijgerecht

Hartige kruidenkoekjes

Toetje

Kokospudding met hazelnootsaus