Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Rodekool met kumq…wat?

Kumquats zijn kleine Chineese mini-sinaasappeltjes die de maaltijd een leuke uitstraling geven. Je vindt ze in de toko. Moch je ze niet kunnen vinden, kun je ze altijd nog vervangen door normale sinaasappels.

Algemene informatie

Voor 6 personen
Bereidingstijd ca. 1 uur


 

Ingrediënten

  • afbeelding1,2 kg rodekool
  • 2 uien
  • 2 tl groentebouillonpoeder
  • 150 g kumquats
  • 8-10 kruidnagels
  • 20 g margarine
  • 100 g sinaasappelmarmelade
  • 3-4 el citroensap
  • zout

Bereidingswijze

Rodekool wassen, in kwarten en in fijne reepjes snijden of raspen. Uien pellen en in blokjes snijden. Groentebouillonpoeder door 250 milliliter kokend water roeren. 2 kumquats heet afspoelen en de kruidnagels erin steken.
Margarine verhitten, rodekool en uien hierin kort laten smoren. Afblussen met de groentebouillon en de kumquats met kruidnagel toevoegen. Rodekool afgedekt op matig vuur ca. 45 minuten laten garen, af en toe roeren. Resterende kumquats in kokend water leggen. Na circa 3 minuten water afgieten en de vruchten in schijfjes snijden. Sinaasappelmarmelade door de rodekool mengen. Met citroensap en zout op smaak brengen. Garneren met de kumquatschijfjes en serveren. Dit gerecht is plantaardig.

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 Kerstmenu

Soep

Gribnoy sup

Voorgerecht

Preitaart

Hoofdgerecht

Seitanstoverij

Bijgerecht

Rodekool met kumq..wat

Toetje

Tiramisu