Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Seitanstoverij

Met dit eenvoudige, maar o zo smakelijke gerechtje scoor je altijd! Iedereen zal versteld staan van hoe lekker deze vegetarische versie van een echte Vlaamse klassieker wel is. Rode kool (bijvoorbeeld met kumquat), frietjes en mayonaise of veganaise maken het helemaal af.

Algemene informatie

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 60-75 minuten

Ingrediënten

  • afbeelding2 uien
  • 300 gram wortelen
  • 400 gram champignons
  • 400 gram seitan
  • 1 sneetje brood
  • 700 milliliter donkerbruin tafelbier (Piedboeuf, of 2 flesjes donkerbruin trappistenbier)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 theelepels
  • tomatenpuree
  • 2 eetlepels tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 75 milliliter sojasaus (shoyu)
  • 130 gram ontpitte, gedroogde pruimen (optioneel)
  • peper en zout
  • handje versnipperde peterselie
 

Bereidingswijze

Snijd de ui, de champignons en de wortelen in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter. Stoof de uien in een grote braadpan samen met de laurier en de tijm. Voeg er wortelen, champignons en seitan bij en stoof deze aan. Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Laat het geheel zo lang mogelijk zachtjes verder sudderen (circa 45 minuten). Als de stoverij te dik wordt, kun je wat extra water toevoegen. Roer voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij. Dit gerecht is plantaardig.

Kerstmenu

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 Kerstmenu

Soep

Gribnoy sup

Voorgerecht

Preitaart

Hoofdgerecht

Seitanstoverij

Bijgerecht

Rodekool met kumq..wat

Toetje

Tiramisu