Zoete risotto

Algmene informatie

  • Voor 4 personen
  • 40 minuten


 

Ingrediënten

  • 400 g pompoenvlees
  • 2 sjalotjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 600 ml cranberrysap
  • 400 ml groentebouillon
  • 2-3 el olijfolie
  • 150 g verse cranberry’s
  • zout, peper
  • 250 g risottorijst
  • 4 el peterselie, gehakt
  • 4 el Parmezaanse kaas,
  • vers geraspt
  • 40 g boter
 

Bereidingswijze

Pompoenvlees in blokjes snijden of grof raspen. Sjalotjes en knoflook pellen en in blokjes snijden. Rozemarijn wassen en droog schudden. Naalden eraf halen en hakken. Cranberrysap en groentebouillon in een pan aan de kook brengen en vuur laag zetten. Olijfolie in een tweede pan verhitten. Pompoen, sjalotjes, knoflook en rozemarijn met de cranberry’s hierin circa 1 minuut smoren.
Krachtig op smaak brengen met zout en peper.
Rijst erdoor roeren en kort mee laten smoren. Een derde van het sap-bouillonmengsel in de pan gieten. Risotto op matig vuur circa 20 minuten zachtjes laten koken, regelmatig roeren. Vervolgens steeds een beetje bouillon toevoegen tot de rijst mooi verzadigd is, maar toch nog beet heeft. Peterselie, Parmezaanse kaas en boter door de risotto roeren, verder op smaak brengen en meteen serveren.

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 Kerstmenu

Soep

Oma’s pastinaaksoep

Voorgerecht

Zoete risotto

Hoofdgerecht

Quiche l’orange

Bijgerecht

Hartige kruidenkoekjes

Toetje

Kokospudding met hazelnootsaus