Veggie Chef of the Future Event

Dit fonkelnieuwe evenement, georganiseerd in samenwerking met het Koksgilde en GoodBite, is bedoeld om de chefs handvatten te bieden om beter uit de voeten te kunnen met de groeiende vraag naar een vegetarisch menu. Waarschijnlijk herken je het wel en anders zal je er binnenkort geheid mee te maken krijgen, namelijk de vraag: “Kunt u voor mij iets zonder vlees of vis bereiden?”. En wat dacht je van de verzuchting: “ Alweer die saaie geitenkaassalade als enig vegetarisch gerecht op het menu …” Ook al hóór je het misschien niet in de keuken, aan tafel is dit wat er gebeurt. Zeker met het toenemend aantal mensen dat regelmatig voor vegetarisch kiest, zoals de flexitariërs, is het hoog tijd dat jouw gasten een aantal heerlijke vleesloze gerechten op jouw kaart aantreffen. En dat deze zo lekker smaken dat ze dit door gaan vertellen aan iedereen die het maar horen wil!

Scholing en inspiratie voor koks

Wat houdt het evenement Veggie Chef of the Future in? Een Veggie Chef of the Future is voor ons een kok die zijn of haar hand niet omdraait voor een uitdaging. En zeker niet voor een plantaardige uitdaging. De deelnemers zullen ingewijd worden in diverse culinaire domeinen die specifiek zijn voor de vegetarische keuken. Op deze dag wordt een veelheid aan informatie met je gedeeld in onder andere lezingen en workshops door experts op het gebied van vegetarisch kokkerellen. Je zal versteld staan van de eenvoud waarmee je niet alleen je vegetarische gasten, maar al jouw gasten kunt gaan verwennen met een ongekende smaakbeleving. Zó lekker kan een vegetarische maaltijd bereid worden! Je gasten zullen je dankbaar zijn.

Topchefs en toptrainers

Tijdens het evenement zullen topchefs, gerenommeerde trainers en productspecialisten je kennis laten maken met de geheimen van de vegetarische keuken. Onder anderen Jonathan Karpathios (Vork en Mes) en Chris Naylor (Restaurant Vermeer, 1 Michelinster) geven kookdemonstraties om je te inspireren en te laten zien hoe lekker koken met groente kan zijn. Femke van den Heuvel (eigenaar/initiatiefnemer van de koksopleiding VIP Health & Nutrition en de op 1 na beste Vegan Chef van Europa) zal een inleiding geven over vegetarisch koken en een kookworkshop aanbieden. Daarnaast geeft ook Jim de Jong (Restaurant de Jong) een kookworkshop. De dag wordt echter afgetrapt door een specialist op het gebied van vleesvervangers. Henk Schouten was met GoodBite één van de eersten op het gebied van vleesvervangers. Tevens zijn er diverse productworkshops. In het programma is veel ruimte om kennis te maken met producten die een hoofdrol spelen in de vegetarische keuken, zoals tofu, tempeh, peulvruchten, seitan en diverse soorten kant-en-klare vleesvervangers. Ten slotte kun je op de productmarkt kennismaken met verschillende producenten en exclusieve producten.

Grijp jij deze kans?

Ben jij die kok die geroemd gaat worden om zijn verrassend gevarieerde gerechten? Lopen bij jou binnenkort vegetariërs en flexitariërs juichend naar buiten? Wil jij favoriet worden bij je bewust etende gasten? Ben jij er klaar voor om het menu van jouw restaurant te verrijken met een sublieme vegetarische trend? Wij kijken uit naar jouw komst!

Wie: exclusief voor professionals. Maximaal 120 koks kunnen naar dit evenement komen, dus wees er snel bij!
Wat: Veggie Chef of the Future, een leerzaam evenement om je wegwijs te maken in de vegetarisch-culinaire wereld voor fijnproevers
Wanneer: maandag 18 mei 10.00- 16.30
Waar: Tomatoworld, Zwethlaan 2, 2675 LB Honselersdijk (Westland, onder Den Haag)
Prijs: 150 euro, bestel voor 28 april 2015 en u krijgt 50 euro korting. Bent je lid van het Koksgilde of is het restaurant waar je werkt aangesloten bij Gastvrij voor Vegetariërs? Dan krijgt je 25% extra korting (je betaalt dan slechts €75).
Tickets: Zijn te bestellen via het aanmeldformulier.
Meer informatie: Sabine Zwanink, s.zwanink@vegetariers.nl

Programma

Je kunt totaal 2 voorkeuren aangeven voor de workshops (ofwel de kookdemonstratie van Jim de Jong, de kookworkshop door Femke van den Heuvel en de productworkshops). De derde workshop delen wij je bij in.

9:45 Inloop met koffie en thee
10:00- 10:10 Opening van de dag door Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond
10:10 - 10:50 Lezig door Henk Schouten van GoodBite; Ontstaan en ontwikkeling van vleesvervangers
11:00- 11:40 Masterclass Chris Naylor (Restaurant Vermeer)
11:50 – 12:30 Masterclass door Jim de Jong (restaurant De Jong) of een productworkshop
12:30 - 13:15 Geheel verzorgde lunch.
13:15 - 13:50 Lezing Femke van den Heuvel (eigenaar/initiatiefnemer van de koksopleiding VIP Health & Nutrition en de op één na beste Vegan Chef van Europa)
14:00- 14:45 1 van de workshops
14:55 - 15:35 Masterclass Jonathan Karpathios (Vork en Mes)
15:45- 14:25 1 van de workshops
16:25 - 16:30 Afsluiting door de directeur van de Vegetariërsbond Floris de Graad
16:30 - 18:00 Netwerkborrel met culinaire bitterballen van Chef Thor

Lees meer over het programma en de sprekers.

Het Veggiechef of the Future Event wordt mede mogelijk gemaakt door:

Veelgestelde vragen

Ik kan toch niet komen, kan ik annuleren?

Je kunt tot 18 april annuleren voor 5 euro administratiekosten. Daarna betaal je 50% van het aanmeldgeld. Vanaf 7 dagen voor het evenement kun je niet meer annuleren, je betaalt dan sowieso al het aanmeldgeld.

Hoe kom ik op de locatie?

Je kunt in de buurt gratis parkeren. Daarnaast stopt er een bus op 100 meter lopen van de locatie. Meer informatie over de bereikbaarheid vind je opde pagina over de locatie.

Ik ben zowel lid van het Koksgilde als aangesloten bij Gastvrij voor Vegetariërs, krijg ik dubbel korting?

Je krijgt slechts 1 keer 25% korting. Wel kun je een collega uit het restaurant met 25% korting meenemen.

Ik werk op dit moment niet bij een restaurant/ Ik ben nog student?

Iedereen die werkzaam is in de horeca of dit wil zijn, is welkom bij het evenement. Hou er wel rekening mee dat enige voorkennis wordt verondersteld.

Wat is het niveau van de dag?

De dag is bedoelt voor profesionals. We gaan er dus vanuit dat je werkzaam bent in de Horeca en/of een koksopleiding hebt gedaan. Je weet de weg in de keuken en kan restaurantwaardige maaltijden maken, maar je wilt je skills op het gebied van vegetarisch koken verbeteren.