Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Aanmeldformulier Veggie Chef of the Future Event studenten

Wat: Veggie Chef of the Future, een leerzaam evenement om je wegwijs te maken in de vegetarisch-culinaire wereld voor fijnproevers
Wie: Maximaal 120 koks kunnen naar dit evenement komen, dus wees er snel bij!
Wanneer: Maandag 18 mei 10:00- 18:00
Waar: Tomatoworld, Zwethlaan 2, 2675 LB Honselersdijk (Westland, onder Den Haag)
Prijs: Voor studenten is er een speciale prijs van 25 euro. Deze betaal je als je nog studeert aan een koksopleiding of bij een particuliere opleiding als de Groene Kookacademie of VIP Health & Nutrition. Of als recent bent afgestudeerd aan één van deze opleidingen en nog niet werkzaam bent bij een restaurant.
Tickets: Zijn te bestellen via het aanmeldformulier. Er is slechts een beperkt aantal studentenkaarten beschikbaar dus wees er snel bij.
Meer informatie: Sabine Zwanink, s.zwanink@vegetariers.nl

 


Programma

 Je kunt totaal 2 voorkeuren aangeven voor de workshops (ofwel de kookdemonstratie van Jim de Jong, de kookworkshop door Femke van den Heuvel en de productworkshops). De derde workshop delen wij je bij in.

9:45 Inloop met koffie en thee
10:00- 10:10 Opening van de dag door Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond
10:10 - 10:50 Lezig door Henk Schouten van GoodBite; Ontstaan en ontwikkeling van vleesvervangers
11:00- 11:40 Masterclass Chris Naylor (Restaurant Vermeer)
11:50 – 12:30 1 van de volgende opties
  • Masterclass door Jim de Jong (restaurant De Jong)
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met de vleesvervangers van GoodBite
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met seitan
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met zeewier onder leiding van Perry Falter
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met peulvruchten onder leiding van chefkok Yvonne Hopstaken.
12:30 - 13:15 Lunch met de mogelijkheid om in gesprek te gaan met diverse auteurs van kookboeken
13:15 - 13:50 Lezing Femke van den Heuvel (eigenaar/initiatiefnemer van de koksopleiding VIP Health & Nutrition en de op één na beste Vegan Chef van Europa)
14:00- 14:45 1 van de workshops
  • Kookworkshop: je gaat praktisch aan de slag onder leiding van chefkok Femke van den Heuvel
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met de vleesvervangers van GoodBite
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met seitan
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met zeewier onder leiding van Perry Falter
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met peulvruchten onder leiding van chefkok Yvonne Hopstaken.
14:55 - 15:35 Masterclass Jonathan Karpathios (Vork en Mes)
15:45- 14:25 1 van de workshops
  • Kookworkshop: je gaat praktisch aan de slag onder leiding van chefkok Femke van den Heuvel
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met de vleesvervangers van GoodBite
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met seitan
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met zeewier onder leiding van Perry Falter
  • Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met peulvruchten onder leiding van chefkok Yvonne Hopstaken.
16:25 - 16:30 Afsluiting door de directeur van de Vegetariërsbond Floris de Graad
16:30 - 18:00 Netwerkborrel met culinaire bitterballen van Chef Thor

Veelgestelde vragen

Er zijn drie workshops, waarom kan ik maar 2 keuzes maken?

Om iedereen zijn favoriete workshop te kunnen laten volgen, delen wij de derde workshop in zodat er bij geen enkele workshop te weinig mensen zijn.


Wat gebeurd er als een workshop vol is?

De workshops hebben een beperkte capaciteit van 15 tot 25 personen. We bepalen naar aanleiding van het aantal inschrijvingen hoevaak en wanneer de workshop wordt geven. Als een workshop zodanig populair is dat hij meerdere keren vol is zullen we de inschrijving hiervoor sluiten en kun je je hiervoor niet meer opgeven. Hoe eerder je reserveert, hoe meer keuze je dus hebt.


Ik kan toch niet komen, kan ik annuleren?

Je kunt tot 18 april annuleren voor 5 euro administratiekosten. Daarna betaal je 50% van het aanmeldgeld. Vanaf 7 dagen voor het evenement kun je niet meer annuleren, je betaalt dan sowieso al het aanmeldgeld.

Hoe kom ik op de locatie?

Je kunt in de buurt gratis parkeren. Daarnaast stopt er een bus op 100 meter lopen van de locatie. Meer informatie over de bereikbaarheid vind je opde pagina over de locatie.

Ik ben zowel lid van het Koksgilde als aangesloten bij Gastvrij voor Vegetariërs, krijg ik dubbel korting?

Je krijgt slechts 1 keer 25% korting. Wel kun je een collega uit het restaurant met 25% korting meenemen.

Ik werk op dit moment niet bij een restaurant/ Ik ben nog student?

Iedereen die werkzaam is in de horeca of dit wil zijn, is welkom bij het evenement. Hou er wel rekening mee dat enige voorkennis wordt verondersteld.


Wat is het niveau van de dag?

De dag is bedoelt voor profesionals. We gaan er dus vanuit dat je werkzaam bent in de Horeca en/of een koksopleiding hebt gedaan. Je weet de weg in de keuken en kan restaurantwaardige maaltijden maken, maar je wilt je skills op het gebied van vegetarisch koken verbeteren.