Programma Veggie Chef of the Future Event
Je kunt totaal 2 voorkeuren aangeven voor de workshops (ofwel de kookdemonstratie van Jim de Jong, de kookworkshop door Femke van den Heuvel en de productworkshops). De derde workshop delen wij je bij in.
9:45 Inloop met koffie en thee
10:00- 10:10 Opening van de dag door Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond
10:10 - 10:50 Lezig door Henk Schouten van GoodBite; Ontstaan en ontwikkeling van vleesvervangers
11:00- 11:40 Masterclass Chris Naylor (Restaurant Vermeer)
11:50 – 12:30 1 van de volgende opties
13:15 - 13:50 Lezing Femke van den Heuvel (eigenaar/initiatiefnemer van de koksopleiding VIP Health & Nutrition en de op één na beste Vegan Chef van Europa)
14:00- 14:45 1 van de workshops
15:45- 14:25 1 van de workshops
16:30 - 18:00 Netwerkborrel met culinaire bitterballen van Chef Thor
9:45 Inloop met koffie en thee
10:00- 10:10 Opening van de dag door Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond
10:10 - 10:50 Lezig door Henk Schouten van GoodBite; Ontstaan en ontwikkeling van vleesvervangers
11:00- 11:40 Masterclass Chris Naylor (Restaurant Vermeer)
11:50 – 12:30 1 van de volgende opties
- Masterclass door Jim de Jong (restaurant De Jong)
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met de vleesvervangers van GoodBite
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met seitan
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met zeewier onder leiding van Perry Falter
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met peulvruchten onder leiding van chefkok Yvonne Hopstaken.
13:15 - 13:50 Lezing Femke van den Heuvel (eigenaar/initiatiefnemer van de koksopleiding VIP Health & Nutrition en de op één na beste Vegan Chef van Europa)
14:00- 14:45 1 van de workshops
- Kookworkshop: je gaat praktisch aan de slag onder leiding van chefkok Femke van den Heuvel
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met de vleesvervangers van GoodBite
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met seitan
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met zeewier onder leiding van Perry Falter
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met peulvruchten onder leiding van chefkok Yvonne Hopstaken.
15:45- 14:25 1 van de workshops
- Kookworkshop: je gaat praktisch aan de slag onder leiding van chefkok Femke van den Heuvel
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met de vleesvervangers van GoodBite
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met seitan
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met zeewier onder leiding van Perry Falter
- Productworkshop: je leert alles over vegetarisch koken met peulvruchten onder leiding van chefkok Yvonne Hopstaken.
16:30 - 18:00 Netwerkborrel met culinaire bitterballen van Chef Thor
Masterclasses
Jonathan Karpathios is de chefkok van Vork en Mes en één van de beste groentechefs van Nederland. Zijn restaurant is veel geroemd en was ook het beste restaurant tijdens de Vegetarische Restaurantweek van 2014.
Chris Naylor is chefkok van Restaurant Vermeer in Amsterdam. Chris is een enthousiaste kok met een passie voor groente. Restaurant Vermeer heeft een Michelinster en nam de afgelopen jaren ook deel aan de Vegetarische Restaurantweek.
Henk Schouten oprichter van Schouten Europe BV. en het merk GoodBite. Zij waren de eerste in de jaren 90 die vleesvervangers op de Nederlandse markt brachten.
Femke van den Heuvel eindigde vorig jaar op de tweede plaats bij de verkiezing Vegan chef van Europa. Daarnaast is ze oprichter en docent van de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition. Ze is daarnaast chefkok bij het restaurant Vlam in de Pan in Haarlem.
Kookworkshops
Femke van den Heuvel eindigde vorig jaar op de tweede plaats bij de verkiezing Vegan chef van Europa. Daarnaast is ze oprichter en docent van de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition. Ze is daarnaast chefkok bij het restaurant Vlam in de Pan in Haarlem.Productworkshops
Yvonne Hopstaken was in 2014 verkozen tot Brabantse held van de smaak 2014 met haar overheerlijke bonenburger. Ook is zij chefkok en hoofd van de keuken bij Kloosterhotel Zin waar vegetarisch eten veel aandacht krijgt.Niels van den Berg, meesterkok gespecialiseerd in werken met zeewier.
Wat: Veggie Chef of the Future, een leerzaam evenement om je wegwijs te maken in de vegetarisch-culinaire wereld voor fijnproevers
Wie: Exclusief voor professionals. Maximaal 120 koks kunnen naar dit evenement komen, dus wees er snel bij!
Wanneer: Maandag 18 mei 9.30- 18.00
Waar: Tomatoworld, Zwethlaan 2, 2675 LB Honselersdijk (Westland, onder Den Haag)
Prijs: 150 euro, bestel voor 28 april 2015 en je krijgt 50 euro korting. Ben je lid van het Koksgilde of is het restaurant waar je werkt aangesloten bij Gastvrij voor Vegetariërs? Dan krijg je 25% extra korting. je betaalt dan tot 28 april slechts 75 euro.
Tickets: Zijn te bestellen via het aanmeldformulier.
Meer informatie: Sabine Zwanink, s.zwanink@vegetariers.nl
Wie: Exclusief voor professionals. Maximaal 120 koks kunnen naar dit evenement komen, dus wees er snel bij!
Wanneer: Maandag 18 mei 9.30- 18.00
Waar: Tomatoworld, Zwethlaan 2, 2675 LB Honselersdijk (Westland, onder Den Haag)
Prijs: 150 euro, bestel voor 28 april 2015 en je krijgt 50 euro korting. Ben je lid van het Koksgilde of is het restaurant waar je werkt aangesloten bij Gastvrij voor Vegetariërs? Dan krijg je 25% extra korting. je betaalt dan tot 28 april slechts 75 euro.
Tickets: Zijn te bestellen via het aanmeldformulier.
Meer informatie: Sabine Zwanink, s.zwanink@vegetariers.nl