Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

VegeQ tips

VegeQ op 16 september

WatermeloensteakOp 16 september gaan we op Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek spetteren met de VegeQ. Samen met de Vegenement wordt deze vegan BBQ een geweldig feest voor jong en oud. Je mag onbeperkt eten, zoveel je wilt. Drankjes zijn voor eigen rekening.

De VegeQ vindt plaats vanaf 17.00 uur. Je bent van harte welkom in het restaurant op landgoed de Olmenhorst. De maaltijden worden bereid door topkok Rinske en zijn team, aangevuld met vegan specialisten.

Wat: VeggieQ
Wanneer: 16 september
Tijd: vanaf 17:00 
Waar: 
Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek


Tip: Groenten op je BBQ!

Veel mensen denken misschien aan grote stukken vlees, broodjes en sauzen bij de bbq, maar wist je ook dat je heel goed vegetarisch kunt bbq-en?
  • Groenten op de bbq zijn absoluut de moeite waard; zoals groene asperges, venkel, baby romainesla of bloemkool roosjes.
  • Pof een zoete aardappel, biet of kastanjes.
  • Maak spiesjes met allerlei groenten zoals; paprika, courgette, champignon, ui en tomaat. Hier kun je ook heerlijk tofu aan toevoegen.
  • Wil je eens iets anders dan knoflook of chilisaus? Probeer dan eens tomatensalsa  of een avocadosaus. Of zelfgemaakt pindasaus (meng ketjap, pindakaas, kokosmelk en knoflook en verwarm al roerend tot een egaal mengsel) of tzatziki (Meng komkommer- en appelrasp, knoflook, dille met griekse yoghurt. Voeg peper en zout naar smaak toe).

Nog meer tips voor groenten op de BBQ

Meer vegeQ tips

  1. afbeeldingVleesvervangers kunnen lekker zijn op de barbecue, maar denk ook eens aan groentepakketjes, gepofte aardappelen of maïskolfen.
  2. Rolletjes van courgette, halve paprika's en 
  3. portobello's kun je met van alles vullen van kaas tot couscous.
  4. Eet je graag kaas? Ook dat kan op de barbecue met behulp van een raclette, halloumi of paneer. Deze kazen smelten niet.
  5. Of  lekker makkelijk: kaasfondue op de BBQ
  6. Maak sate spiezen van Tempeh.
Zorg dat je ook een lekkere salade hebt, voor als je even moet wachten tot alles gaar is.

Wil je nog meer tips, recepten en inspiratie? Kijk bij:

Dé originele VegeQ

afbeeldingZes jaar geleden begonnen we de VegeQ-trend. We organiseerden de afgelopen jaren een heerlijke vegetarische barbecue voor ruim 100 mensen. Samen met de Vegenement wordt ook dit jaar de VegeQ weer een geweldig feest voor jong en oud.