Forest Feast kookboek voor kids

Auteur: Erin Gleeson

Er ligt weer een nieuw vegetarisch kinderkookboek in de winkel! Het Forest Feast kookboek voor kids - kleurrijke en vegetarische gerechten voor jong en oud!

Feestje

Joepie! Dat was ongeveer het eerste wat we hier op de redactie uitriepen toen we hoorden dat er een nieuw vegetarisch kinderkookboek onderweg was. Ze zijn er wel, maar wat ons betreft té weinig, dus de verwachtingen waren hooggespannen... En wat een mooi boek lag daar ineens op ons bureau! De Amerikaanse schrijfster Erin Gleeson heeft er echt een feestje van gemaakt, met prachtige natuurfoto's, kleurige tekeningen, lekkere en leuke recepten en goede en simpele uitleg.

"Erin Gleeson woont in een klein houten huis in de bossen van Noord-Californië. Daar begon ze haar blog Forest Feast. In 2014 verscheen haar eerste Forest Feast Kookboek - eenvoudige vegetarische gerechten uit mijn zomerhuis, dat al snel een hit werd. Begin van de zomer kwam de Forest Feast kindereditie uit, speciaal voor haar zoon Ezra."
 

Weinig tekst, veel foto's

Het boek is ingedeeld in meerdere hoofdstukken: een intro met tips over bereiding, keukengerei en snijtechnieken, gevolgd door Snacks, Dranken, Salades, Maaltijden, Wie zoet is... en Feest! Allemaal met weinig tekst, maar veel foto's en tekeningen. Heerlijk om naar te kijken! Misschien slaan niet alle recepten en ingrediënten meteen bij je aan qua smaak, maar ze zijn wel feestelijk en super makkelijk om te maken. Dus toch maar eens proberen of je maakt ze eerst een keer voor je ouders klaar.

Favorieten

Onze favorieten zijn de watermeloensalade, de quiche met regenboogsnijbiet en de pizza met paprika en pesto, maar eigenlijk is er teveel lekkers om uit te kiezen! Kort samengevat: heb je zin in meer creativiteit in de keuken en ben je gek op lekker vegetarisch eten, dan is dit boek echt iets voor jou!

Mebel & Saskia