The Happy Cow Cookbook

Auteur: Eric Brent / Glen Merzer

Recepten van vegan restaurants overal ter wereld

De reizigers onder jullie kennen waarschijnlijk de Happy Cow app wel, om ver van huis een leuk restaurant te vinden dat raad weet met jouw vega wensen. De reiziger (en ook de thuisblijver) die thuis ook wil genieten van plantaardige hoogstandjes, wordt met dit kookboek bediend. Van simpel tot ingewikkeld, van rauw tot gefrituurd, het komt allemaal voorbij.

Eric Brent en Glen Merzer hebben recepten van 45 restaurants verspreid over de wereld – waaronder Veggies on Fire in Den Haag – verzameld. De eigenaars van de restaurants zijn geïnterviewd, zodat je met dit boek niet alleen bijzondere recepten hebt, maar ook meer te weten komt over de restaurants. Veel basisrecepten zul je hierin niet vinden. Wanneer je niet bang bent om aan recepten te beginnen met een flinke rij ingrediënten, kom je zeker aan je trekken. Dat wil niet zeggen dat alle recepten moeilijk zijn, wel dat veel recepten de nodige tijd vergen om ze te bereiden.

Mijn persoonlijke favoriet is de Raw Brownie Bliss Bite. Met enkele verschillende ingrediënten kun je zonder bakken een heerlijke tractatie maken. Een degelijke keukenmachine is dan wel een aanrader.

In dit – Engelstalige – kookboek staan de recepten geordend op restaurant. Gelukkig staat er een index achterin het boek, maar dan nog moet je wel weten wat je zoekt. De recepten staan er namelijk op alfabetische volgorde in op hun bijzondere naam. Bovendien is het even wennen aan de Amerikaanse maten. Wel kun je er van alles in vinden, van warm hoofdgerecht en broodbeleg tot en met dessert en gebak. Hou jij ervan om volop te experimenteren in de keuken? Dan is dit een boek voor jou.

Anne

Koop Happy Cow Cookbook in onze webshop