Vegetarisch uit het vuistje

Veggie snacks en eenvoudige gerechten.
Auteurs: Clasissa en Florian Sehn


“Vegetarisch uit het vuistje” is anders dan “normale” kookboeken. Geen supergezonde, uitgebreide maaltijden; maar snacks, hapjes, broodjes & burgers en pizza. Veel gerechten zijn binnen een half uur klaar en dit kookboek doet daarnaast ook tofu in de ban.


Fastfood met wortels

De recepten zijn ondanks de beperkte categorie van fastfood over het algemeen origineel. Soms gaat het boek wel net uit de bocht qua originaliteit, want er zullen weinig snackers zijn die een carrotdog als alternatief zien voor een hotdog (een wortel is alleen qua vorm misschien een alternatief voor een (veggie) worstje).

Het boek is erg praktisch. Brood en tortilla’s kun je kopen of zelf maken met behulp van het wonderdeeg recept. Er wordt ook voor de verandering eens niet gewerkt met alleen maar verse kruiden en de meeste ingrediënten zijn gewoon te koop bij de buurtsuper.

 

Fijne opzet

De opzet van het boek in categorieën met beknopte recepten en mooie foto’s is erg fijn. Het leest prettig weg en je krijgt gelijk zin om te snacken. Enige nadeel is het register wat niet heel logisch is opgezet. Het gaat per ingrediënt, maar de fetakoekjes (merendeel feta en tarwebloem, wel erg lekker trouwens) zijn te vinden onder olijven, wat niet echt het hoofdingrediënt is.

Al met al is dit een prima boek voor iemand die van snacken houdt of af en toe een eenvoudig doch origineel gerecht wil maken. Dit geldt zeker ook voor mensen die plantaardig willen eten, want het merendeel is veganistisch of met een door het boek gegeven suggestie te veganizen.

Vincent