Veggie in 30 minuten

Auteurs: Miki Duerinck & Kristin Leybaert


Meer dan 100 heerlijke en snelle veggie-recepten

De titel van dit boek is waarschijnlijk geïnspireerd door de sterk gelijkende titel van een kookboek van een beroemde Engelse kok. Dit boek is echter niet van zijn hand, maar is geschreven door twee Vlaamse dames: Miki Duerinck en Kristin Leybaert. Eerder schreven zij al het kookboek Veggie burgers, balletjes en broodbeleg, wat het vorig jaar nog schopte tot finalist van de Lekkerste Vegetarische Kookboek verkiezing.


Snelle veggie-recepten

In dit boek gaat het vooral om snel: de auteurs claimen dat elk gerecht in 30 minuten op tafel moet staan. In de praktijk ben je toch wat langer bezig, omdat groente snijden nou eenmaal veel tijd in beslag neemt. De drie kwartier haal je wel. Verder wordt er vaak voor snelle bereiding in de magnetron gekozen, waar ik dan liever voor de oven ga (bij de lasagne bijvoorbeeld). Lekker gaat bij mij dan toch boven snel.

Het boek is onder verdeeld in recepten voor alle onderdelen van de maaltijd: van voorgerechten tot soep, hoofdgerechten voor zomer en winter, exotische uitstapjes, maar ook brood en toetjes.


Veganistisch, glutenvrij, vergeten groenten.

Veel recepten zijn ook veganistisch en/of glutenvrij, dit alles is keurig aangegeven met symbolen.
Ook wordt er veel gebruik gemaakt van de zogenaamde “vergeten groenten”.

Wat ik persoonlijk jammer vind, is dat er relatief weinig foto’s in het boek staan. Ik vind het toch altijd wel fijn als ik kan zien hoe mijn gerecht er ongeveer uit moet komen te zien.

Als je dit kleine nadeel negeert, is Veggie in 30 minuten een leuke aanwinst voor je keuken, met een ruime keuze in snelle, lekkere recepten.

Maartje