Grootste vegetarische smaakpanel Cassavechips

Veggie Fair 2017

Ook in 2017 stond tijdens de Veggie Fair de duurzame, biologische en veggie lifestyle centraal. Als partner van de Veggie Fair waren wij benieuwd wat de bezoekers van de beurs nou de lekkerste hummus en cassavechips vonden. De uitslag van hummus gaven we vorige maand. Deze maand is de cassavechips aan de beurt.

Wat is Cassavechips?

Cassavechips is een vegetarische variant van kroepoek (wat meestal gemaakt wordt van garnalen). Cassavechips wordt gemaakt van de cassaveplant die oorspronkelijk uit Brazilië komt. Het wordt gebruikt als snack of als bijgerecht in de Oosterse keuken.

Ontvang 30 dagen lang tips, schrijf je nu in!

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk!

 

Wat werd er geproefd?

Er is gekozen voor de twee grootste A-merken (Conimex en Go Tan), twee huismerken van de twee grootste supermarkten (Albert Heijn en Jumbo) en de biologische cassavechips van Yakso (verkrijgbaar bij de Ekoplaza).

 

Wat was de uitslag?

Uiteindelijk proefde een kleine 100 mensen de vijf soorten cassavechips. Alle merken scoorden gemiddeld een voldoende. Op de laatste plaats eindigde Yakso. De meningen hierover waren erg verschillend: kinderen vonden deze vaak erg lekker, terwijl volwassenen hem wat smakeloos vonden. De top 4 stond heel dicht bij elkaar, Conimex stond slechts één tiende punt achter het podium. Khadija vatte de algemene mening goed samen: “wel lekker maar vrij neutraal”. Op een gedeelde tweede plaats vonden we het andere A-merk Go-Tan en de chips van het Jumbo huismerk. Hierbij verschilden de meningen over de Jumbochips, terwijl Go-Tan door iedereen redelijk werd gewaardeerd. De winnaar van de test is echter AH basic! “Lekker gekruid” en “Lekker, iets meer pit”.
  Merk Cijfer Prijs (€/100gr) Verkrijgbaarheid
1 AH Basic 7,3 €0,60 Albert Heijn
2 Jumbo huismerk 7,2 €0,95 Jumbo
  Go-Tan 7,2 €1,29 Supermarkten
4 Conimex 7,1 €1,20-€1,27 Supermarkten
5 Yakso 6,1 €1,79 Natuurwinkels

 

Help ons jou en anderen te helpen om vaker vegetarisch te eten

Word donateur en draag bij aan de groei in het aantal mensen dat minder vlees eet én ontvang elk kwartaal het magazine Lekker.Vegetarisch, propvol kooktips, recepten en achtergronden. Word nu donateur en je ontvangt ook een Lekker.Vegetarisch schort én een Lekker.Vegetarisch Verwenbox boordevol verwenproducten ter waarde van minstens 30 euro óf het boek De Hippe Vegetariër van Isabel Boerdam t.w.v. 22,50 euro.